Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mlečno govedarstvo
  • 15.10.2017. 15:00

Katastrofalna godina za mlečno govedarstvo

Milovan Milovanov iz Kikinde smanjiće broj goveda na pola, a ovu godinu će pamtiti kao katastrofalnu.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 1.682
  • 219
  • 0

Milovan Milovanov iz Kikinde ima 50 hektara zemlje, koju obrađuje zbog stočarske proizvodnje. Seje strna žita i kukuruz. Ima 30 grla, a mleko svakodnevno predaje mlekari.

"Ova sezona je van svega, to je nezamapćeno. Agrotehnika je nešto bolja nego 2012. godine, ali je prinos pšenice 4,5 tone po hektaru i šest tona ječma po hektaru. Radovao bi se da bude tri tone kukuruza. Moraću da ga kupujem, spao sam na najniže grane. Došlo je do kraja", žali se Milovanov.

Vakcinacija utiče na mlečnost?

Drži domaće govedo, od čega je 10 na muži, a 10 je junica. Kaže da će, ako ovu zimu izdrži, izrdžati svaku u stočarstvu. Još jedan od problema je i vakcinacija, za koju Milovanov smatra da utiče na mlečnost:

"Verujem da je država odlučila nas male da uništi. Bilo je mleka 150 litara, a nakon vakciacije kao da je mačetom na pola presečeno. Ponekad dolaze i dva puta da vakcinišu. I to nije sve. Kada krave uginu, 30, 40 hiljada dinara treba za šintersku službu".

Više u prilogu:

Foto: Print Screen / YouTube


Tagovi

Milovan Milovanov Kikinda Krave Mleko Vakcina Ishrana krava


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner