• Uvoz govedine
  • 12.06.2016. 12:15

Kina diže zabranu uvoza goveđe i ovčije genetike

Kina je pooštrila zabranu uvoza na goveđu i ovčiju genetiku iz Danske, Francuske, Nemačke i Velike Britanije.

Foto: fulleempty/bigstockphoto.com
  • 828
  • 41
  • 0

Kina je pooštrila zabranu uvoza na goveđu i ovčiju genetiku iz Danske, Francuske, Nemačke i Velike Britanije. Ta azijska država je, pre četiri godine, uvela zabranu na uvoz goveđeg i ovčijeg genetičkog materijala, zbog zaraze virusom "šmalenberg".

Odluka je najavljena tokom posete komesara EU Fila Hogana kineskom resornom ministarstvu. Tu odluku objavio je kineski ministar poljoprivrede Han Čangfu. "Komisija je zajedno sa državama članicama Evropske unije radila na ponovnom uspostavljanju izvoza govedine i ovčetine na kinesko tržište. Prava trgovina bi uskoro trebala da bude nastavljena", najavio je Hogan.

U maju 2012. godine, Kina je uvela zabranu na uvoz goveđeg semena, embriona, kao i ovčijeg semena i embriona, proizvedenih nakon 1. juna 2011. godine. Zabrana se odnosila na nekoliko zemalja EU zbog rizika od zaraze virusom koji uzrokuje defekte kod tek oteljenih goveda, kao i ojagnjenih ovaca, a zabeleženi su i mnogi slučajevi mrtvorođenih životinja.

Foto: fulleempty/bigstockphoto.com


Tagovi

Kina EU Zabrana Uvoz Genetika Fil Hogan Kinesko tržište


Autorka

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#mojepovrće "Deca su odlični imitatori i zato im dajte nešto vredno imitiranja" Moja devojčica još u... Pročitaj celu belešku »