• Tov svinja
  • 14.01.2017. 09:00

Kineski "kralj svinja" težak 750 kg!

Krmača teška 750 kilograma krunisana je titulom "kralj svinja" na takmičenju održanom u Kini. Svinja duga 213 cm i visoka 104 cm i ubedljivo je pobedila sve konukrente na takmičenju održanom u provinciji Henan.

Foto: Print Screen / You Tube
  • 5.093
  • 603
  • 0

Krmača teška 750 kilograma krunisana je titulom "kralj svinja" na takmičenju održanom u centralnoj Kini. Životinja je tolika velika da na leđima može da nosi odraslu osobu. Kako prenosi mondo.rs svinja duga 213 cm i visoka 104 cm ubedljivo je pobedila sve konukrente na takmičenju održanom u provinciji Henan.

Svi takmičari bili su teži od 500 kg i odgajani su duže od dve godine, a pobedila je krmača teška tri četvrtine tone. Primera radi , prosečna težina svinja u tom kraju Kine je 140 kg, što je manje od petine težine pobednice na takmičenju.

Najteža svinja ikad izmerena Big Bil iz Tenesija težio je 1.156 kg

Najteža svinja ikada izmerena u Kini bio je vepar težak 895 kg i živeo je četiri godine. Uginuo je 2004. godine.

Najteža svinja na svetu bio je Big Bil iz Tenesija u Sjedinjenim Američkim Državama, koji je bio težak čak 1.156 kg, a izmeren je 1933. godine.

Kako izgleda ova džinovska svinja ovenčana titulom "kralj svinja" pogledajte u video prilogu:

Foto: Print Screen / You Tube


Povezana stočna vrsta

Svinjarstvo

Svinjarstvo

Svinjarstvo predstavlja granu stočarstva kojoj je cilj proizvodnja i snabdevanje tržišta svinjskim mesom i drugim proizvodima. U današnje vreme posebna se pažnja posvećuje... Pročitaj više »

Tagovi

Svinje Svinjarstvo Takmičenje Kina Kralj svinja Svetski rekord Big Bil Henan Tenesi


Autor

Marinko Tica

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kad čičak procveta :)