Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Investicije
  • 28.08.2015. 13:15

Kinezi zainteresovani za investiranje u stočarstvo

Kineska kompanija namerava sa gradom Kragujevcem osnovati zajedničko preduzeće za preradu i otkup stoke. Je li ovo podsticaj koji je trebao šumadijskim stočarima?

Foto: depositphotos.com
  • 125
  • 5
  • 0

Kineska korporacija "China Machinery Engineering Corporation" namerava da zajedno sa gradom Kragujevcem osnuje preduzeće za preradu i otkup stoke, istaknuto je na sednici Gradskog veća koje je dalo saglasnost na zaključivanje Memoranduma o razumevanju o tim aktivnostima.

Zajedničko preduzeće bi se bavilo otkupom i preradom stoke u Centralnoj Srbiji, a pokrivalo bi područje u krugu od 50 kilometara, prenela je Radio televizja Kraguejvac.

Očekuje se pokretanje poljoprivredne oblasti

Gradonačelnik, Radomir Nikolić kaže da se radi o najozbiljnijoj investiciji u poljoprivredi u regionu Centralne Srbije u poslednjih 20 godina. "Mi ćemo poljoprivrednu oblast u krugu od 50 kilometara oko Kragujevca pokrenuti - ostaje da se uradi Studija o izvodljivosti i očekujemo da će zaživeti od 2016. godine", rekao je on.

U planu je i izgradnja klanice

Kineski partner zainteresovan je da zajedno sa gradom uđe u ovu investiciju, čiji rezultat bi trebalo da bude otkup svega onoga što šumadijski seljak može da proizvede u stočarstvu. Planirana je izgradnja klanice, hladnjače, a proizvodnja energije bila bi od stočnog izmeta, i na taj način bi proces prozivodnje bio zaokružen.

Svaki poljoprivrednik moći će da uđe u kooperaciju, a i grad će raditi na podsticajnim sredstvima.

Foto: depositphotos.com; Marienko64


Izvori

Tanjug


Tagovi

Kina Investicije Šumadija Prerada stoke Otkup stoke Kragujevac Poljoprivredna oblast Izgradnja klanice Hladnjača Proizvodnja energije Radomir Nikolić