AgroKlub.rs

\

Stočarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Stočarstvo » Koza donela na svet crno jare

Koza donela na svet crno jare

Kozarstvo u Banatu

Koza donela na svet crno jare

Datum: 08.01.2017. 17:00

Kategorija:

Stočarstvo

Koza rase Alpina donela je na svet crno jare, za koje se veruje da će domaćinstvu Slavka Čečarića doneti novac u 2017. godini.

Selo Nikolinci kod Alibunara dobilo je temu za razgovor - crno jare koje je na svet donela koza rase Alpina! Domaćinstvo Slavka Čečarića ovo tumači kao dobar znak, da će u 2017. godini biti više novca, prenosi portal Južni Banat. Ovo jare rezultat je ukrštanja domaćih koza i već pomenutih Alpina.

Koze ovog domaćina su, kako kaže, napredne, razigrane i ješne, pa ih on naziva veselim stadom.

"U odnosu na ostalu stoku u agrobiznisu, kozarstvo kod nas još uvek nije toliko profitabilno. Da gajim koze opredelila me ljubav prema životinjama i sve ono što je u Banatu tradicija. Računam da uvećam stado i da kozarstvo na ovim prostorima zaživi kao nekada" - rekao je za "Južni Banat" Slavko Čečarić.

Čečarić je pre nekoliko godina rešio da ovde kupi kuću i da gaji koze, patke i guske, a namerava da se bavi i mangulicama. Nada se da će mu pašnjaci sa sočnom travom omogućiti da poveća broj koza u stadu, kao i njihov genetski potencijal.

Foto: Pezibear / Pixabay (ilustracija)

Broj pregleda članka: 2306; Uspešnost članka: 502.3

Tagovi: Kozarstvo, Alpina, Nikolinci, Slavko Čečarić, Crno jare

Ključne reči članka: koza, donela, na, svet, crno, jare,


Aleksandra Kekić

Svi tekstovi autora

Autorka Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena deviza: Ko sme taj može, ko ne zna za strah taj ide napred.