Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zanimljivost
  • 16.04.2019. 15:00
  • Prijedorska regija, Republika Srpska, Novi Grad

Krava Mica otelila trojke

Neobičan slučaj u domaćinstvu Angeline i Draženka Keče iz sela Devetaci, kod Novog Grada - njihova krava otelila je troje teladi. Ovaj slučaj privukao je veliku pažnju meštana Devetaka i postao svojevrsna atrakcija među lokalnim stočarima.

Foto: Gordana Vila
  • 224
  • 68
  • 0

Tako mali, a već atrakcija. Tako bi mogli reći za trojke koje je otelila krava Mica Angeline i Draženka Keče u selu Devetaci kod Novog Grada u susednoj Republici Srpskoj. Dok su čekali prinovu, nisu ni slutili da će njihova štala postati svojevrsna seoska atrakcija.

"Naša Mica jedno je otelila sama, a onda smo došli supruga i ja i izvukli još jedno. Ja sam tada primetio da najverovatnije ima još jedno tele, a supruga mi nije verovala. Kaže mi, ma ne verujem, otkud će to biti. Međutim, bio sam u pravu. Bilo ih je troje, dva muška i jedno žensko tele", priča Draženko Keča.

Kaže Draženko, uvek im je puna štala (Foto: Gordana Vila)

Ove trojke, uskoro su postale svojevrsna seoska atrkacija.

"Svima je ovo interesantno jer je ovo ipak, retkost. Komšije dolaze da gledaju, uvek nam je puna štala. Mi smo pre imali slučaj dvojki, ali ovo je prvi slučaj trojki", kaže Draženko.

Treći slučaj na području Novog Grada

Veterinari kažu ovi slučajevi nisu veoma česti, ali ipak su normalna pojava. Doduše, troje je izuzetak.

Ima mama Mica mesta za sve troje (Foto: Gordana Vila)

"Ovo je već treći put da se dešava nešto slično na području Novog Grada. U selu Maloj Krupskoj Rujiškoj bio je slučaj da krava nosi sedmoro, ali nije uspela steonost da dovede do kraja pa je izvršen pobačaj u sedmom mesecu. Više teladi bilo je i u novogardskim Ahmetovcima, a sada i ovaj slučaj u Devetacima, krava otelila troje živih i zdravih", kaže doktor veterinarske medicine, Miroslav Zgonjanin.

Angelina i Draženko Keča na svom imanju imaju četiri krave. Planiraju da trojke othrane i ostave na imanju. Ukratko kažu, othraniće se i neka rastu.


Tagovi

Teljenje Trojke Telad Retkost Seoska atrakcija Draženko Keča


Autorka

Gordana Vila

Više [+]

Pišem stalno, čini mi se oduvijek. Veliki sam zaljubljenik u prirodu, a dušu odmaram u svom voćnjaku. Vjerujem u staru izreku: "Onaj ko zasadi biljku, vjeruje u sutra". Ja izgleda baš vjerujem.