Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Monstruozni vlasnik
  • 09.08.2016. 17:00

Kravu vezao za kamion i vukao po putu!

Monstruozno ponašanje vlasnika čitateljka je snimila u mestu Jarkovac, u opštini Sečanj.

Foto: čitateljka
  • 847
  • 40
  • 0

Pravi stočari reći će vam da su krave neprocenljivo blago i naravno brinuće o njima. Ipak, uvek postoje oni koji bi zbog ponašanja prema životinjama trebali krivično da odgovaraju. Takvu kaznu bez sumnje zaslužuje muškarac koji je svojim terenskim vozilom po asfaltu vukao kravu vezanu lancem.

Naime, kako prenosi portal haber.ba, jedna žena je monstruozno ponašanje vlasnika snimila u mestu Jarkovac, u opštini Sečanj. "Nadam se da će, kada budu videle ovo, nadležne službe reagovati. Poslala sam mejlove na adrese Ministarstva poljoprivrede, Uprave za veterinu i MUP-a Srbije, ali kao što to obično biva, niko nije reagovao", napisala je uznemirena čitateljka.

Prema Zakonu o dobrobiti životinja Republike Srbije obaveza svake osobe je da brine o životinjama, a naročito o životinjama čiji opstanak zavisi neposredno od njega. Takođe, obaveza svakog lica koje povredi životinju je da joj pruži prvu pomoć, kao i da obezbedi pružanje pomoći stručnog lica (veterinara).

Vlasnik, odnosno držalac životinje, dužan je da:

  • prema životinji postupa sa pažnjom dobrog domaćina i da obezbedi uslove za držanje i negu životinja koji odgovaraju vrsti, rasi, polu, starosti, kao i fizičkim, biološkim i proizvodnim specifičnostima i osobinama u ponašanju i zdravstvenom stanju životinje;
  • blagovremeno obezbedi pomoć veterinara ako je životinja obolela, pri porođaju životinje, kao i zbrinjavanje bolesne, povređene i iznemogle životinje.

Vlasnik, odnosno držalac životinje, odgovoran je za život, zdravlje i dobrobit životinje, to jest on mora da preduzima sve neophodne mere kako bi obezbedio da se životinji ne nanosi nepotreban bol, patnja, strah i stres, odnosno povreda.

Kako će ovaj slučaj da završi, ostaje da se vidi.

Foto: čitateljka


Tagovi

Krave Zakon o dobrobiti životinja Srbija Stočarstvo


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!