Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dron u stočarstvu
  • 06.02.2022. 18:00

Leteći pastir: Dronom uterava krave u štalu

Na prvi pogled se čini vrlo praktično, pa čak i zabavno, gotovo poput kompjuterske igrice.

Foto: YouTube/screenshot
  • 142
  • 51
  • 0

Automatizam i digitalizacija prisutna je u svim domenama naših života pa tako i u stočarstvu. O muži i ishrani krava o kojoj brine računar smo već pisali, pa i o vrlo čudnom, bezglavom robotizovanom pastirskom psu i pokušaju njegovih kreatora da bude pomoć poljoprivrednicima koji se bave uzgojem životinja na teško dostupnim područjima. 

Najnovija takva vest dolazi iz nemačke Bavarske gde mladi farmeri uz pomoć drona usmeravaju krave sa paše u štalu. Dakle, ovde je i dalje prisutan čovek koji bez izlaska na teren može poterati blago u zatvoren prostor. 

Na prvi pogled se čini vrlo praktično, pa čak i zabavno, gotovo poput kakve kompjuterske igrice. Istina, krave izgledaju vrlo zbunjeno, pomalo uplašeno, a neke ova "igra", čini se i zabavlja. Vrlo je verovatno da ove dobronamerne i znatiželjne životinje reaguju kako na pojavu, tako i na zvuk drona. 

Inače, ovi mladi stočari imaju i svoju stranicu naziva "Kulturland Agrar", YouTube kanal, a poput većine mladih, svoje doživljaje s farme objavljuju i na Instagramu. 

Kako izgleda kada na krave pazi dron, pogledajte u videu:  

 


Tagovi

Dron Stado krava Dron pastir Digitalizacija


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Koliko je uljani mak isplativa kultura u Srbiji? Žetva je u toku a novi članak otkriva detalje o prinosu, ceni ali i mašineriji. Na fotografijama je jesenja sorta maka koju je moj sagovornik koristio. Prelepa polja zar ne? :)