Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ile de France
  • 05.04.2017. 14:15

Ljubav + posvećenost = kvalitet

Vesna i Vladan Novković su pre sedam godina odlučili da napuste Novi Sad i da se presele u Ravno Selo kod Vrbasa. Uz puno ljubavi i odličnu organizaciju ulažu u kvalitet svog stada.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 4.192
  • 375
  • 0

Vesna i Vladan Novković su pre sedam godina odlučili da napuste Novi Sad i da se presele u Ravno Selo kod Vrbasa. Tu žive sa troje mališana - Vukom, Vidom i Višnjom. Ovčrska proizvodnja za njih predstavlja idealnu dopunu kućnom budžetu, u koju ulažu mnogo ljubavi.

"Želeli smo proizvodnju mesa, pa smo na početku tražili adekvatnu vrstu. Koristili smo internet, forume, raznu literaturu i onda smo odabrali il de frans. Ima najbolji odnos mesa u odnosu na težinu", kaže Vladan.

Cilj: kvalitet

Trenutno imaju 31 grlo ovaca, a ništa se ne prodaje, jer je, kako kažu, još uvek vreme za ulaganje i selekciju. Cilj je da se stado proširi do 50 grla i da se tek onda počne sa plasmanom.

"Mi sada pravimo inicijalno stado i težimo da napravimo što bolji kvalitet. Verujem da tada plasman neće biti problem", smatra Novković.

Ishrana bez paše

Ovce ne izlaze na pašu, već čitavu godinu provode u objektima. To povećava cenu proizvodnje. Ipak, Vladan se ne brine mnogo, jer imaju svoju zemlju, koja je dovoljna da obezbedi hranu:

"Postoji kabasta i zrnasta hrana. Ujutro i uveče dajemo obroke zrnaste hrane, ječam, kukuruz, stočno brašno. Dajemo i suvin repin rezanac, koji potopimo i od kabaste hrane uglavnom detelina".

Pogledajte ovu priču:

Foto: Print Screen / YouTube


Tagovi

Vladan Novković Ravno Selo


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner