Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 02.01.2016. 13:00

Makedonija - subvencije za očuvanje svinjarstva

U periodu od oktobra do maja, kada postoji pad potražnje za svinjskim mesom, obezbedićemo dopunske subvencije - navodi makedonski ministar poljoprivrede.

Foto: pixabay.com
  • 247
  • 9
  • 0

Makedonija planira dupunsku podršku za domaće svinjarstvo zbog povećanog uvoza iz Srbije i poremećaja tržišta, izjavio je danas makedonski ministar poljoprivrede Mihail Cvetkov.

Kako prenose makedonski mediji, zbog narušavanja tog segmenta tržista Cvetkov je već imao sastanak sa ambasadorkom Srbije u Makedoniji Dušankom Divjak-Tomić i planira da to pitanje predoči na predstojećem sastanku CEFTA (Centralnoevropski sporazum za slobodnu trgovinu).

On je istakao da se dopunske državne subvencije uzgajivačima svinja predlažu se da bi se sačuvao taj sektor poljoprivrede u Makedoniji.

"U periodu od oktobra do maja, kada postoji pad potražnje za svinjskim mesom, obezbedićemo dopunske subvencije. Ako je grlo teže od 120 kilograma odgajivač će dobiti dodatnih 1.000 denara (16,2 evra)", rekao je makedonski ministar poljoprivrede.

Cvetkov je objasnio da će se podrška davati i za čuvanje svinjskog mesa u hladnjačama, odnosno država će plaćati troškove.

Foto: pixabay.com


Povezana stočna vrsta

Svinjarstvo

Svinjarstvo

Svinjarstvo predstavlja granu stočarstva kojoj je cilj proizvodnja i snabdevanje tržišta svinjskim mesom i drugim proizvodima. U današnje vreme posebna se pažnja posvećuje... Više [+]

Izvori

beta.rs


Tagovi

Mihail Cvetkov Makedonija Svinjarstvo Dušanka Divjak Tomić CEFTA Svinjsko meso Svinje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u