AgroKlub.rs

\

Stočarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Stočarstvo » Mladi stočar iz Salaša Crnobarskog

Mladi stočar iz Salaša Crnobarskog

Stočarstvo u Mačvi

Mladi stočar iz Salaša Crnobarskog

Datum: 30.06.2016. 08:00

Kategorija:

Stočarstvo

Isplati li se bavljenje stočarstvom u Srbiji? Kako se sa izazovima i problemima te profesije nosi mladi stočar Miloš Todorović?

Miloš Todorović iz mačvanskog sela Salaš Crnobarski, jedan je od poljoprivrednika za primer. U njegovom gazdinstvu žive četiri generacije koje složno vode imanje. Miloš godišnje utovi oko 1000 svinja. Osim njih gaji ovce i krave, a bavi se i ratarstvom. Pored toga on je i jedini poljoprivrednik koji ima sopstvene silose. Zahvaljujući dugogodišnjem vrednom radu svih njenih članova imanje porodice Todorović postalo je sinonim za uspeh i slogu.

Todorovići obrađuju nešto više od 20 ha zemlje. Pretežno seju kukuruz, a na nešto manjim površinama zastupljeni su ječam, pšenica i lucerka. Miloš primenjuje punu agrotehniku, pa može da se pohvali i dobrim prinosima.

Todorović kaže da je ove godine pšenica u jako dobrom stanju, nije bilo bolesti kao lane. Imali su malo problema pri početku setve kukuruza, ali sada i on dobro izgleda i trebalo bi da bude u još boljoj formi.

Ono što muči ovog, kao i većinu stočara u Srbiji su problemi u stočarskoj proizvodnji, kao i niske subvencije. O tome kao i uopšte o isplativosti bavljenja stočarstvom u našoj zemlji Miloš Todorović govori u video prilogu:


Vertigo production

Vertigo production
Laze Nančića 2, Novi Sad, Srbija
tel: +381 21 300 82 66
e-mail: vertigons@gmail.com , web: www.poljoprivrednaemisija.com

Broj pregleda članka: 2096; Uspešnost članka: 162.8

Tagovi: Stočarstvo, Svinje, Krave, Ovce, Stočar, Mačva, Miloš Todorović, Salaš Crnobarski

Ključne reči članka: mladi, stocar, iz, salasa, crnobarskog, todorović, miloš