Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eurotier inovacije
  • 18.04.2017. 08:15

Mlečni taksi - pametna ishrana teladi

Na sajmu Eurotier izloženo je mnogo inovativnih tehnoloških rešenja za stočarsku proizvodnju.

Foto: YT screenshot
  • 1.598
  • 101
  • 0

Na sajmu Eurotier izloženo je mnogo inovativnih tehnoloških rešenja za stočarsku proizvodnju. Jedna od njih je i Milchtaxi 4.0.

Na mnogim mlečnim farmama mleko se transportuje do teladi sa značajnih udaljenosti. Tu u igru ulazi "Mlečni taksi". Potrebno je posebno obrazovano i predano osoblje, koje će se pobrinuti da svako tele na farmi dobije baš ono što mu treba.

Milchtaxi 4.0

Milchtaxi 4.0 omogućuje ishranu teladi prema zahtevima svake jedinke. Radnici moraju pritisnuti samo jednu tipku i definisani volumen mleka se dostavlja u posudu za hranu. To omogućuje veliku preciznost pri ishrani, kao i kontrolu potrošenih resursa. U posudu odlazi tačno onoliko mleka u prahu i vode koliko je potrebno. Kontroliše se i temperatura, kao i proces pasterizacije, te se svi podaci zajedno šalju u centralni računar. Podaci se skladište i dokumentuju.

H2O uzbuna

Kada je stoka na ispaši, često nemamo pojam o tome koliko i gde uzima tekućinu, koja je od suštinske važnosti za zdravlje životinja.

Zato su inženjeri stvorili H2O Alert - sisitem koji nadzire kvalitet vode pomoću senzora 24/7. Podaci se šalju u mobilne sisiteme i pokreću alarme, ukoliko je to potrebno.

Izmerene vrednosti i rezultati kvaliteta vode se dokumentuju i analiziraju. To osigurava farmerima vredne podatke, koji služe za dalje poslovne analize.

Foto: YT screenshot


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."