Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja mleka
  • 22.04.2016. 14:00

Nakon svinjarstva i ratarstva uspešan u mlekarstvu

Nakon uspešnog bavljenja ratarstvom i svinjarstvom, Ljubodrag Itebejac odlučio je da se posveti mlekarstvu.

  • 422
  • 16
  • 0

Nakon uspešnog bavljenja ratarstvom i svinjarstvom, Ljubodrag Itebejac odlučio je da se posveti mlekarstvu. Pre 10 godina, ovaj domaćin kupio je matično stado od 12 grla holštajn rase.

Zašto je naglo odlučio da promeni smer proizvodnje? Razlog za to je, kako kaže pre svega, sigurnost. Naime, govedarstvo se razlikuje po tome što od mleka svakodnevno imate dodatni novac, iako se ni ovo nije pokazalo kao sjajno rešenje jer oblast mlekarstva nije uređena onako kako je ovaj domaćin očekivao.

Za holštajn rasu opredelio se isključivo zbog visoke mlečnosti, iako tu rasu mnogi odgajivači izbegavaju zbog slabije otpornosti na nepovoljne uslove gajenja i niske cene teladi. Naravno to zavisi i od onoga za šta ste se opredelili. Ako je reč, kao kod ovog proizvođača, pre svega o proizvodnji mleka, onda holštajn rasa svakako ima prednost.

Trenutna dnevna proizvodnja ovog domaćina prelazi 1.000 litara mleka, od 42 muzne krave, sa muznim prosekom od 26 litara. Kvalitet mleka je, osim hranom, osigurao i zatvorenim sistemom muže u kojem mleko ne dolazi u kontakt sa vazduhom, pa je tako obezbeđen odličan kvalitet.

Kako je sada zadovoljan proizvodnjom mleka, otkupom i cenom, kao i kakvi su mu planovi kada je reč o proširenju proizvodnje saznajte u video prilogu:


Tagovi

Proizvodnja mleka Holštajn rasa Mlečne krave Otkupna cena mleka Ljubodrag Itebejac Šajkaš


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u