Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Narandžaste ovce
  • 13.10.2016. 16:00

Narandžastom bojom štiti ovce od lopova!

Onome ko bi ukrao narandžastu ovcu, ne bi baš bilo lako da je sakrije, kaže uzgajivač Pip Simpson koji je ovce ofarbao u svetlo narandžastu boju.

  • 1.109
  • 51
  • 0

Na farmi u Lake Districtu u Engleskoj, žive narandžaste ovce. Tačnije, svetlo narandžaste. U neobičnu, ali uočljivu boju, ofarbao ih je vlasnik Pip Simpson.

"Boja je stvarno svetla al dosad to nitko nije učinio. Morali smo da budemo drugačiji jer poslednjih godina smo ostali skoro bez 300 ovaca. Ovce su, zapravo ukradene i ideja je da ko god bi sad pokušao da izvede isto to ne bi mogao, upravo jer su ovako ofarbane ovce vrlo uočljive.", objašnjava Pip za BBC.

Podršku je dobio i od Nacionalnog saveza uzgajivača (National Farmer's Union).

"Pozvali smo i policiju na farmu kako bi shvatila s čim se uzgajivači susreću. Da se upoznaju s terminologijom i ciklusom uzgoja, a da bi mogli da prepoznaju ako je nešto sumnjivo ili neobično", kaže Carl Hudspith iz Nacionalnog saveza uzgajivača.

Pipov zanimljiv način rešavanja problema, doveo mu je i turiste. Pohrlili su na njegovu farmu kako bi videli narandžaste ovce. Zasad ne naplaćuje ovu atrakciju, ali u šali kaže da bi 10 funti po turistu, bila dobra cena.

Njegove ovce do iduće sezone šišanja ostaju narandžaste boje. U koju boju će ih tada ofarbati, Pip Simpson još nije odlučio.

Foto, Video: BBC, The New Animal planet


Tagovi

Narandžaste ovce Zaštita Boja Turisti


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao