Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja mleka
  • 07.04.2016. 15:20

Nekada se od mlekarstva lepo živelo. A danas?

Milorad Kućanski stočarstvo i proizvodnju mleka je preuzeo od oca kako bi nastavio tradiciju. Evo sa kojim se problemima danas suočava.

  • 235
  • 10
  • 0

Od stočarstva i proizvodnje mleka nekada je moglo lepo da se živi. Danas je situacija drugačija.

Svakodnevna borba, podsticaji koji ne dolaze na vreme, jeftini uvoz i problemi sa plasmanom mleka, samo su neki od problema sa kojima se danas suočavaju oni koji pokušavaju da ipak zadrže proizvodnju i dočekaju neka bolja vremena.

Proizvodnju mleka preuzeo od oca

A takvih ima, koji ne odustaju, ili barem nisu još odustali. Jedan od njih je i Milorad Kućanski čije gazdinstvo se nalazi u mestu Jevremovac kod Šapca. Ovaj vredni domaćin proizvodnju je preuzeo od svog oca koji se stočarstvom bavio pet decenija. Prema njegovim rečima, nekada je bilo jednostavnije baviti se stočarstvom dok se danas mnogo više radi i proizvodi, a živeti je teško.

Veliki problem ovom domaćinu predstavlja nabavka stočne hrane, jer on obrađuje tek 15 hektara zemlje, što je za ovako ozbiljnu proizvodnju nedovoljno pa je potrebno dodatna finansijska sredstva izdvojiti za nabavku stočne hrane, što onda poskupljuje i celu proizvodnju.

U video prilogu pogledajte priču o Miloradu Kućanskom, šta kaže o budućim planovima te kakve bi posledice na proizvodnju ostavilo ukidanje premija po litru mleka o čemu se "šuška" u poslednje vreme.


Tagovi

Proizvodnja mleka Plasman proizvoda Stočarstvo Milorad Kućanski Stočna hrana Farma Simentalska rasa goveda Junice Muzne krave


Partner