Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veterinarsko specijalistički institut
  • 13.04.2017. 10:15

Niš dobio savremenu laboratoriju

Nova laboratorija za bakterijske zoonoze i molekularnu dijagnostiku otvorena je u okviru Veterinarsko specijalističkog instituta "Niš".

Foto: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine
  • 2.019
  • 394
  • 0

Nova laboratorija za bakterijske zoonoze i molekularnu dijagnostiku otvorena je u okviru Veterinarsko specijalističkog instituta "Niš". Ona je najsavremenija u našoj zemlji, ali i u regionu. Vredna je oko 50 miliona dinara.

Pouzdana i brza analiza

Direktor Veterinarskog instituta Miloš Petrović, rekao je da je ova institucija sada svrstana među one laboratorije, koje na veoma pouzdan i brz načun mogu da dobiju analize na osnovu kojih će veterinarska služba moći da reaguje, prenosi Jugpress. Dodao je da će se ovako raditi na suzbijanju zaraznih bolesti i na zaštiti stočnog fonda.

Niš ima najveći stočni fond

Evropska unija je prošle godine Srbiju ocenila kao zemlju koja na izuzetan način učestvuje u odbrani celog sistema Evrope borbe protiv nodularnog dermatitisa - bolesti kvrgave kože goveda. Najvažniju ulogu imao je upravo niški institut.

"Moramo da odemo za korak dalje i da nema mesta gde će ta ispitivanja moći da se rade kao u Srbiji", poručio je na otvaranju ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Niš raspolaže najvećim stočnim fondom, zbog čega je najavljeno da će se posebna pažnja posvetiti kontroli kvaliteta mleka.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Miloš Petrović Branislav Nedimović Niš


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.