Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Investicije
  • 10.08.2015. 16:30

Nova farma za 150.000 tovljenika godišnje

Više od 30 miliona evra biće investirano u izgradnju najsavremenijeg Sistema za prečišćavanje otpadnih voda kao i u novu farmu, kapaciteta 150.000 tovljenika godišnje, koja bi trebalo da počne da se gradi iduće godine i da bude završena krajem 2017. godine.

Foto: depositphotos.com
  • 189
  • 6
  • 0

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS), Marko Čadež, posetio je danas novosadsku kompaniju Neoplanta, koja će u svoj razvoj investirati novih 30 miliona evra, i tom prilikom istakao da su našoj zemlji domaći investitori važni isto toliko kao inostrani.

"Strane direktne investicije, odnosno dolazak stranih investitora su za Srbiju veoma bitni ali isto toliko su nam važni i domaći investitori", rekao je Čadež novinarima posle razgovora sa rukovodstvom Neoplante i razgledanja pogona te domaće mesne industrije, koja posluje u okviru Nelt grupe. Izrazivši zadovoljstvo uspešnim poslovanjem te domaće fabrike, on je posebno istakao značaj konstantnog ulaganja te kompanije u razvoj.

Savremena farma do kraja 2017. godine

Izvršni direktor Neoplante Slobodan Vasilić istakao je da ta kompanija poslednjih godina stalno ulaže u unapređivanje poslovanja i razvoj, kako bi ga uskladili sa standardima EU, podsetivši da je u modernizovanje i rekonstrukciju proizvodnih pogona uloženo više od 20 miliona evra. Novih više od 30 miliona evra biće investirano u izgradnju najsavremenijeg Sistema za prečišćavanje otpadnih voda kao i u novu farmu, kapaciteta 150.000 tovljenika godišnje, koja bi trebalo da počne da se gradi iduće godine i da bude završena krajem 2017. godine, precizirao je Vasilić.

U ovoj kompaniji očekuju podršku Grada Novog Sada, države kao i PKS u realizaciji tih značajnih investicionih projekata, rekao je Vasilić i naglasio da će nova farma svinja značajno obogatiti stočni fond u Srbiji.

Podrška PKS-a u pronalaženju novih tržišta

Čadež je naglasio da će naše privredne kompanije, pogotovo one koje su izvozno orijentisane, imati punu podršku PKS pre svega kada je reč o pronalaženju novih tržišta, pristupu evropskim fondovima, jačanju izvoznih potencijala kao i u intenziviranju dijaloga sa državnim organima i institucijama. PKS, koja je u procesu reorganizovanja i modernizovanja, trebalo bi da postane pravi servis našoj privredi, kako bi se kompanije u našoj zemlji brže razvijale i pre svega izvozno ojačale, što je u opštem interesu, napomenuo je Čadež. U tom pogledu najavio je skori početak dijaloga sa privrednicima povodom zakonskih rešenja o novom komorskom sistemu u Srbiji koji će, kako je dodao, biti efikasan servis u funkciji razvoja srpske privrede.

Modernizacija po uzoru na Austriju

Govoreći o procesu reorganizacije našeg komorskog sistema, Čadež je naveo da je u toku supervizija sa Privrednom komorom Austrije, koja je naš partner u tom procesu i po čijim se merilima modernizuje PKS. Austrija je pre 15 godina bila uvozno orijentisana zemlja a sad je, zahvaljujući u prvom redu reformi komorskog sistema i dobroj privrednoj komori, značajan izvoznik čija privreda od deset zarađenih evra šest ostvari na inostranom tržištu, naveo je Čadež.

Foto: depositphotos.com; kalinovsky


Izvori

Tanjug


Tagovi

Investicije PKS Marko Čadež Farma svinja Modernizacija Ulaganja Proizvodni pogodni Stočni fond Mesna industrija Neoplanta Domaći investitori

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.