Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pametna tehnologija
  • 10.02.2021. 16:00

Nova Lely aplikacija za efikasnije upravljanje farmama može upozoriti i na ketozu krava

Horizon je platforma koja analizira podatke, obaveštava i daje savete kako bi farmeru pomogla, krdo održala zdravijim, a farmu profitabilnijom, navode iz kompanije Lely.

Foto: Depositphotos/Syda_Productions
  • 310
  • 509
  • 0

Inovacija na kojoj je radilo više od 75 inženjera, dizajnera, savetnika za upravljanje farmom, veterinara i stručnjaka za veštačku inteligenciju, ispitana na više od sto poljoprivrednih gazdinstava u sedam zemalja, nakon dve godine razvoja ugledala je svetlost dana. Reč je o aplikaciji za upravljanje farmama koju je kompanija Lely nazvana Lely Horizon.

Pruža podršku u odlučivanju

Nova tehnologija olakšava donošenje odluka jer analizira podatke, nudi uvide i daje proaktivne savete kako bi farmeru pomogla, stado održala zdravijim, a farmu profitabilnijom.

"Povezujući podatke opreme i dobavljača na farmi u jedan sistem upravljanja, predstavlja novi korak prema svetloj budućnosti automatizacije poslovanja na farmama krava“, objašnjava viši menadžer za upravljanje podacima Fredi Ruijs

Aplikacija koristi pametne algoritme zasnovane na iskustvu hiljade proizvođača mlečnih proizvoda širom sveta.

"Prikazuje podatke da bi farmer lakše predvideo posledice i nudi mu jasan izbor", kaže Ruijs, napominjući da može upozoriti na krave za koje se sumnja na ketozu u ranoj fazi. Tako stočar na vreme može da odluči hoće li da je osemeni ili ne. Moguće je, dodaje, zaposlenom dodeliti određeni zadatak i zakazati mu rok do kada ga mora obaviti.

Novi korak prema automatizaciji poslovanja na farmama krava (Foto: Lely)

Takođe, platforma je dostupna i partnerima. Povezuje i kombinuje sve dokumente i izveštaj u celovito rešenje što znači da će unos istih u dva odvojena sistema postati stvar prošlosti, a inače utrošeno vreme za to iskoristiće se na produktiviniji način.

Bolja i veća kontrola podataka farme

Horizon nudi intuitivni korisnički interfejs koji omogućuje brz pristup svim potrebnim informacijama. Isto je na bilo kom uređaju, a jasne, prilagođene kontrolne table dostupne su kada i gde su vam potrebne. Kupci uvek imaju kontrolu nad sopstvenim podacima, kaže menadžer dodajući da je ovo solidna platforma koja je u skladu sa standardima ICAR Animal Data Exchange.

"Ujedno se obezbeđuje zaštita podataka i za poljoprivrednike i za partnere", naglašava.

Trenutno, veze s poljoprivrednim aplikacijama poput Dairy Comp, Uniform-Agri, CRV i Herde već omogućuju farmerima da sinhronizuju informacije o teljenju i oplodnji, a iz kompanije kažu da im je cilj da s vremenom nastave povezivanje više partnera kako bi stočaru omogućili još više pametnih informacija.

Inače, nova aplikacija, koja će zameniti trenutni sistem upravljanja Lely T4C, predstavljena je tokom onlajn promocije pod nazivom Lely Future Farm Days 2020.

"U svetu koji se uvek menja, podaci i digitalizacija su ključni, a farma krava ne može izostati iz svega toga. U kompaniji Lely osećamo da je vreme da sve dostupne informacije upotrebimo na inteligentan način. Ova inovacija poljoprivrednicima pruža alate za efikasniji rad i nudi im veću kontrolu kako bi im pomogla u postizanju njihovih ciljeva“, rekao je tom prilikom Ruijs.

Zamena će s jedna na drugu, kažu, ići postepeno, a najbitnije im je da dobro obuče svoje radnike kako bi oni onda preneli tačne informacije korisnicima.

Na koji način aplikacija radi možete pogledati u videu:


Tagovi

Lely Horizon Aplikacija Analiza podataka Pametni algoritmi


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.