Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj tovljenika
  • 29.04.2015. 09:00

Otvoreno savremeno tovilište za svinje

Poljoprivrednik iz Zasavice otvorio je novo savremeno tovilište koje će mu u naredne dve godine doneti 10.000 tovljenika.

  • 475
  • 13
  • 0

Poljoprivednik Milovan Ivanković iz Zasavice, koji se već 17 godina bavi stočarstvom, odlučio je modernizovati proizvodnju, a savremena tovilišta za svinje izgradio je prema standardima Evropske unije, koristeći austrijsku tehnologiju, gde se hrana za stoku sprema, dozira i kontroliše kompjuterski.

Nova će tehnologija ovom proizvođaču u naredne dve godine doneti 10.000 tovljenika, a u jednom turnusu moći će obezbediti 2.300 svinja.

Savremeno tovilište otvorila je ministarka Snežana Bogosavljević Bošković te pri tom istakla da je ova farma primer koji govori da se bez ulaganja sredstava i ozbiljnog pristupa ne može dostići konkurentan nivo na domaćem ili stranom tržištu, kao i primer kako treba upotrebiti naučna i tehnološka dostignuća u oblasti ishrane, uz najsavremenije sisteme koji prate protok i količinu smese kojom se hrane tovljenici.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Milovan Ivanković Snežana Bogosavljević Bošković Savremeno tovilište Nova tehnologija Uzgoj tovljenika Farma svinja Zasavica Poljoprivrednik