Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cene mleka
  • 19.08.2015. 14:15

Pale cene mleka u Sloveniji!

U Sloveniji je u junu zabeležen pad cene sirovog mleka za 20 odsto na godišnjem nivou, a pad je registrovan na nivou cele EU.

  • 76
  • 2
  • 0

Cene sirovog mleka u Sloveniji pale su u junu 20 odsto na godišnjem nivou, a isti pad registrovan je i na nivou cele Evropske unije, pokazali su podaci Evropske komisije.

Slovenačka komora za poljoprivredu i hranu (KGZS) očekuje da će cene mleka u Sloveniji nastaviti da padaju, prenosi agencija STA.

Cene mleka su potonule usled ukidanja proizvodnih kvota u EU ranije ove godine, kao i zbog ruskog embarga na uvoz hrane iz Unije uvedenog prošle godine. Prosečna cena mleka sa 3,7 i 3,15 mlečne masti po izlasku iz poljoprivrednih gazdinstava iznosila je u junu 28,05 evra za 100 kilograma.

Najveći pad cena u EU je u junu zabeležen u Estoniji (29 odsto), zatim u Letoniji i Mađarskoj (po 28 odsto), dok su cene na Kipru mirovale. Cene mlečnih proizvoda u EU takođe su pale, izuzimajući sir ementaler.

Proizvodnja kravljeg mleka važan je deo slovenačke poljoprivrede, a veliki deo slovenačkog mleka izvozi se u Italiju.


Izvori

Tanjug


Tagovi

Cene mleka SLovenija Pad cena Mlečni porizvodi Ukidanje proizvodnih kvota Ruski embargo Evropska komisija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!