Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Skladištenje stočne hrane
  • 15.09.2015. 18:00

PIK Bečej-u mašina za skladištenje stočne hrane

Na farmi PIK-a Bečej Zalivno polje svečano je predstavljen rad nove mašine za skladištenje stočne hrane.

  • 378
  • 6
  • 0

Na farmi PIK-a Bečej Zalivno polje svečano je predstavljen rad nove mašine za skladištenje stočne hrane, koju kompanija Imlek poklanja svojim dobavljačima radi postizanja najvišeg kvaliteta svežeg mleka.

Ova kompanija je prošle godine obezbedila prvu najsavremeniju poljoprivrednu mašinu za pakovanje stočnih kabastih hraniva svojim dobavljačima, a ovog meseca kupljene su još dve. Sve tri mašine date su na korišćenje udruženjima Udruženi farmeri i Centralnoj asocijaciji proizvođača mleka Vojvodine, kako bi bile dostupnije većem broju proizvođača mleka sa kojima uspešno sarađuju duži niz godina.

Efikasnije čuvanje i skladištenje stočne hrane

Donirane mašine omogućavaju efikasnije čuvanje i skladištenje različitih vrsta stočnih i kabastih hraniva u specijalne vreće. Čuvanjem stočne hrane na taj način ostvaruje se minimalan gubitak hranljivih materija i vitamina u njima, što pozitivno utiče na zdravlje krava i njihovih podmladaka kao i na mleko koje daju.

Nova tehnologija čuvanja hrane ima mnogobrojne prednosti, kao što su visoka efikasnost i fleksibilnost u pogledu vrste hrane koja može da se pakuje i mesta gde se ovako pripremljena stočna hrana može skladištiti. Vreće u koje se hrana pakuje su vodonepropusne sa "u-ve" stabilizatorima koji omogućavaju izuzetno bezbedno skladištenje stočnih hraniva.

Dobavljači mleka i gosti na farmi Zalivno polje imali su priliku da vide efikasan rad savremene nemačke mašine budiša bager, koja u velike vreće pakuje sirovi repin rezanac.


Izvori

Tanjug


Tagovi

PIK Bečej Farma Mašina za skladištenje hrane Stočna hrana Poljoprivredna mašina Imlek Proizvođači mleka Kabasta hraniva Nova tehnologija Zalivno polje Bezbedno skladištenje