Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zdravlje i dobrobit životinja
  • 21.12.2016. 11:00

Počela izrada Strategije o dobrobiti životinja

Prvi sastanak Operativne radne grupe Regionalne komisije svetske organizacije za zdravlje životinja (OIE) otvorio je ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović naglasivši istakavši nastojanje i posvećenost naše vlade i ministarstva u harmonizaciji međunarodnih standarda koji se odnose na zdravlje i dobrobit životinja, bezbednost hrane i zaštitu potrošača.

Foto: bigstockphoto.com,evgenius
  • 980
  • 96
  • 0

U Beogradu je počela izrada evropske Strategije o dobrobiti životinja. Prvi sastanak Operativne radne grupe Regionalne komisije svetske organizacije za zdravlje životinja (OIE) otvorio je ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije Branislav Nedimović.

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što se prvi sastanak održava u Srbiji. Nedimović je naglasio nastojanje i posvećenost Vlade Srbije i Ministarstva poljoprivrede u harmonizaciji međunarodnih standarda koji se odnose na zdravlje i dobrobit životinja, bezbednost hrane i zaštitu potrošača.

Cilj Strategije dugoročno unapređenje zdravlja životinja i bezbednost potrošača

Resorni ministar je podržao je Operativnu grupu u izradi regionalnog Strateškog plana za celu Evropu, unapređenju standarda OIE, kako onih koji su prioritetni za Srbiju i balkanske države (nodularni dermatitis, klasična kuga svinja, afrička kuga svinja), tako i onih koji su značajni za druge zemlje, i izrazio ubeđenje da će ovaj sastanak doprineti dugoročnom unapređenju zdravlja i dobrobiti životinja u celom regionu, zaštiti potrošača ali i ruralnom razvoju i jačanju poljoprivrede i stočarstva.

Operativna radna grupa OIE za Evropu predstavlja telo koje čine delegati devet evropskih država članica OIE (od ukupno 53) i to Letonije, Srbije, Austrije, Belorusije, Kazahstana, Gruzije, Španije, Švajcarske i Velike Britanija, prošireno sa 2 delegata evropskih država koji su u sastavu Saveta OIE (Rusija i Nemačka) i predstavnikom Evropske komisije i OIE.

Foto: bigstockphoto.com,evgenius


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Strategija Dobrobit životinja Zdravlje životinja Bezbednost hrane Srbija Beograd OIE Ministarstvo poljoprivrede Branislav Nedimović Radna grupa Bezbednost potrošača Svinje Krave Goveda Stočarstvo Evropa


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.