Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mlečna industrija
  • 22.09.2015. 08:15

Pogledajte najveću farmu na svetu!

Za pola sata mleko s ove farme je spakovano i isporučeno, a kvalitet mu je vrhunski. Farma ima kapacitet 40 hiljada krava.

  • 3.700
  • 231
  • 0

Na ovoj kineskoj farmi nalazi se 40 hiljada krava i jedna je od najvećih na svetu. Osim mleka, krave proizvode i biogas pomoću postrojenja podignutog na farmi, javlja The Economist.

Profesor Li Šeng s Kineskog poljoprivrednog instituta naglašava da je za pola sata mleko s ove farme spakovano i isporučeno, a kvalitet mu je vrhunski. Ovaj kompleks nazvan Mlečni centar za razvoj osnovan je pre dve godine saradnjom Kineskog poljoprivrednog instituta, holandskog Univerziteta Vageningen i mlečne industrije Friesland Campina.

Tri partnera predviđaju da će Mlečni centar postati istraživački, naučni i razvojni institut, sa najsavremenijim prostorijama i opremom za istraživanja, a u njemu će biti zaposleni stručnjaci za oblast razvoja mleka i mlečnih proizvoda.

Glavni izazovi - kvalitet i prehrambena sigurnost

Kinesko tržište mleka trenutno se suočava s velikim izazovima. Kina doživljava sve veću tražnju mlečnih proizvoda, a u isto vreme, ograničeni zemljišni resursi otežavaju razvoj stočarstva i sektora mlekarstva. Glavni izazovi za Kinu postaju kvalitet i prehrambena sigurnost.

"Mlečna industrija se vrlo brzo razvija i ima veliki potencijal, a niz reformi već je načinjen da bi se u Kini podstakao njen dalji razvoj. U narednom periodu industrija će se kretati u smeru povećanja produktivnosti i kvaliteta", smatra profesor Li Šeng.


Tagovi

Mlečni proizvodi Mlečna industrija Kina Li Sheng Mlečni centar za razvoj Najveća farma


Autorka

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica u Agroklubu, specijalizovana za agrobaze. Diplomirani je magistar agronomije.