Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zanimljivost
  • 08.07.2017. 18:30

Poklonio farmu krava azilu za životinje!

Džej Vajld je odlučio da farmu na kojoj žive 63 krave, koje bi mu kada bi ih zaklao i prodao kao meso donele oko 45.000 funti donira prihvatilištu za životinje. Tamo će one živeti slobodno i zadovoljno poput kućnih ljubimaca.

Foto: Pcdazero / Pixabay
  • 1.080
  • 67
  • 0

Ljubitelj životinja i zakleti vegetarijanac Džej Vajld (Jay Wilde) koji je u centralnoj Engleskoj od svog oca nasledio farmu krava ovih dana je privukao pažnju javnosti neobičnom odlukom. Naime on je odlučio da farmu na kojoj žive 63 krave, koje bi mu kada bi ih zaklao i prodao kao meso donele oko 45.000 funti donira prihvatilištu za životinje. On je tako razrešio tešku etičku dilemu u koju ga je nasledstvo dovelo, namećući mu pitanje kako da nastavi da vodi porodični posao koji se kosi sa njegovim principima.

Nije mogao da izda krave

Kako prenosi portal B92, Vajld je u izjavi za Bi-Bi-Si (BBC) rekao da bi mu bilo jako strašno da se o životinjama stara 2-3 godine i da zaista dobro upozna, pa nakon toga da ih pošalje u klanicu. On je rekao da bi imao osećaj kao da ih izdaje. Vajld je napomenuo da bi mu još strašnije bilo da krave preda klanici jer veruje da životinje imaju emocije i predosećaju kada će biti ubijene.

U prihvatilištu će krave živeti slobodno poput ljubimaca

Nakon što je donirao krdo, Vajld je kazao da planira da se fokusira na svoju farmu Derbišajer (Derbyshire) kako bi na njoj uzgajao organsko povrće i žitarice. Njegove krave sada borave u utočištu za životinje Hilsajd (Hillside) u blizini Fretenhama (Frettenham), gde će poput ljubimaca živeti do kraja života.

Zadovoljstvo životinja na prvom mestu

Iako Vajld priznaje da će njegova farma možda biti manje profitabilna, glavna želja mu je bila je da životinje pre svega budu srećne. On se nada da će krave, kada budu stigle u prihvatilište, istrčati iz kamiona na livadu i pomisliti "Vau! Eto nas na raspustu".

Izvor: B92

Foto: Pcdazero / Pixabay


Tagovi

Krave Farma Engleska Prihvatilište Džej Vajld Vegetarijanac


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.