Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ojagnjila četvorke
  • 22.02.2024. 12:00
  • Šumadijski okrug, Blaznava, Topola

Posle otrovanog ovna, sreća joj se osmehnula - ovca ojagnjila četvorke

Milica Mijailović iz Blaznave kod Topole prošle godine pretrpela je gubitak i veliku štetu. Ovan kojeg je hranila za priplod uginuo je od posledica trovanja pa je čak bilo neizvesno da li će uopšte imati podmladak ovog proleća.

Foto: Toppress
  • 179
  • 64
  • 0

U domaćinstvu Mijailović u selu Blaznava nadomak Topole ovca rase virtemberg je ojagnjila četiri zdrava mladunčeta. Prema rečima Milice Mijailović ovako nešto je prvi put zabeleženo na njenom imanju.

"Godinama gajim ovce ali prvi put mi se desilo da ojagnji četvoro, dešavalo se troje ali ovoliko nikada. Svi su hvala Bogu dobro samo moram da ih dohranjujem, dobili su i vitamine kao i njihova majka pa se nadam da će sve biti u najboljem redu. Ovci je ovo drugo jagnjenje i ojagnjila je dva muška jagnjeta i dva ženska", kaže Mijailovićeva za Toppress.

Ova vredna žena koja se brine o svojim životinjama naglašava da je prošle godine pretrpela gubitak i veliku štetu. Ovan kojeg je hranila za priplod uginuo je od posledica trovanja pa je čak bilo neizvesno da li će uopšte imati podmladak ovog proleća.

Neočekivane prinove kod Kosjerića: Ovca Belka ojagnjila šestoro jagnjadi

"Komšija je poprskao među totalnim herbicidom i moj ovan je nakon toga uginuo. Pomislila sam da će mi ovce ostati nesjagnjene jer sam morala da ostavim jedno muško jagnje iz sopstvenog zapata za priplod ovaca. Iako su ovce u srodstvu i tako nešto ne bi trebalo da se radi ja sam rizikovala i eto desilo se pravo čudo, Bog nas je pogledao i nagradio za gubitak koji smo pretrpeli", ističe Milica.


Izvori

Toppress


Tagovi

Ojagnjila četvorke Otrovan ovan Prskanje totalom Parenje u srodstvu Milica Mijailović


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...