Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cene stoke
  • 18.01.2022. 09:00

Prasad skuplja od jagnjadi?

Na pijaci žive stoke u Požarevcu evidentiran je pad prodajne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma, pošto se prodaja najčešće odvijala po ceni od 390 din/kg. 

Foto: Depositphotos/kalinovsky
  • 211
  • 97
  • 0

Protekle je sedmice zabeležen rast otkupne cene teladi simentalske rase telesne mase do 160 kilograma u klanicama na području braničevskog regiona. Dominirao je iznos od 480 din/kg. Na pijaci žive stoke u Požarevcu došlo je do pada prodajne cene tovne junadi telesne mase od 350 do 480 din/kg, izveštaj je Sistema tržišnih informacija poljoprivrede Srbije (STIPS).

U sedmici za nama dominirao je iznos od 260 din/kg, a ponuda je bila prosečna. Rast otkupne cene tovnih bikova pomenute rase telesne mase preko 500 kilograma zabeležen je u klanicama na teritoriji nišavskog regiona protekle sedmice. Dominantna cena iznosila je 370 din/kg. U Kraljevu, za telad su kupci trebali da izdvoje 690 din/kg, za tovne bikove 360 din/kg, a za krave za klanje 250 din/ kg.

Najskuplje prase 390 dinara po kilogramu

Na pijaci žive stoke u Požarevcu evidentiran je pad prodajne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma, pošto se prodaja najčešće odvijala po ceni od 390 din/kg. Klaničari sa područja nišavskog regiona po nižim su cenama u odnosu na prvu nedelju maja otkupljivali prasad telesne mase od 16 do 25 kilograma, pošto je dominirao iznos od 320 din/kg.

Prema izveštaju reportera STIPS-a iz Požarevca otkupna cena jagnjadi bila je viša u odnosu na prvu sedmicu maja u klanicama na području Braničevskog regiona, pošto je dominirao iznos od 360 din/kg. Otkupna cena jagnjadi bila je niža tokom druge sedmice maja u klanicama na području nišavskog regiona, pošto je dominirao iznos od 300 din/kg.

Jagnjad su u sedmici za nama bila jeftinija i na stočnoj pijaci u Smederevu, jer se prodaja najčešće odvijala po ceni od 380 din/kg. U klanicama na području ovog grada i okoline niža je bila otkupna cena jagnjadi, jer je dominirao iznos od 330 din/kg.


Tagovi

STIPS Cene stoke Cene jagnjadi Cene prasadi


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...