Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prinova
  • 20.06.2024. 15:00
  • Kolubarski okrug, Pričević, Valjevo

Pričević priča o prinovi: Krmača donela na svet 18 prasadi

Domaćin kaže da se najčešće dešavalo da bude najviše 14 prasadi od jedne krmače i da jedno ili dvoje uginu, ali su u ovom slučaju svi živi i zdravi.

Foto: Depositphotos/yongkiet (ilustracija)
  • 127
  • 80
  • 0

Za svega nekoliko sati farma Zorana Boškovića iz valjevskog sela Pričević postala je brojnija za čak 18 prasadi! Njih je na svet, žive i zdrave, donela jedna krmača, kojoj je ovo drugo prašenje, prenosi patak online.

Nesvakidašnji rekord u ovom domaćinstvu do sada nije zabeležen. Svi prasići, dvogodišnje krmače, rase landras, rođeni su živi i zdravi, i uprkos brojnosti svi sisaju u isto vreme.

Domaćin kaže da se najčešće dešavalo da bude najviše 14 prasadi od jedne krmače i da jedno ili dvoje uginu, ali su u ovom slučaju svi živi i zdravi.

Svi živi i zdravi (foto: Privatna arhiva)

U ovom slučaju radi se o veštačkoj oplodnji. Inače, svinje rase landras prase veći broj prasadi, ali sve zavisi od momenta osemenjavanja i broja jajnih ćelija sposobnih da se u tom trenutku oplode.


Izvori

Patak online


Tagovi

Krmača 18 prasića Zoran Bošković Prinova Selo Pričević


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste znali da zahvaljujući Beeamond sistemu možete gajiti pčele u kući? Da, dobro ste pročitali.. Divna Marijana Dolašević je objasnila čitaocima Agroklub-a kako izgleda košnica i kako se koristi. Više o tome čitajte uskoro na Agroklub... Više [+]