Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ub
  • 14.05.2016. 08:00

Protest stočara zbog neotkupljivanja mleka

Stotinak tamnavskih stočara juče je drugi dan uzastopno protestovalo ispred zgrade Opštine Ub jer su mlekare Megle (Meggle) i Kuč prestale da otkupljuju sirovo mleko.

  • 2.063
  • 99
  • 0

Stotinak tamnavskih stočara juče je drugi dan uzastopno protestovalo ispred zgrade Opštine Ub jer su mlekare Megle (Meggle) i Kuč prestale da otkupljuju sirovo mleko.

Da li je problem u uvozu?

"Kažu da naše mleko nije kvalitetno, a mi smo čuli da su nabavljene velike količine mleka iz uvoza koje je jeftinije. Sada imamo problem šta da radimo s našim mlekom. Krava nije slavina, pa da natočiš koliko hoćeš - danas neću, pa ću za četiri dana", kazao je Aca Marjanović iz sela Banjani koji ima deset krava i četiri dana ne zna šta će sa mlekom. On je dodao da Šabačka mlekara i Imlek i dalje otkupljuju mleko, i da nemaju primedbe na kvalitet.

Rešenje se očekuje sledeće nedelje

Zamenik predsednika Opštine Ub, Aleksandar Jovanović Džajić kazao je da su mlekare prestale da otkupljuju mleko zbog toga što su im kapaciteti puni. "Naš predsednik (opštine) Darko Glišić je u Beogradu razgovarao sa nadležnima u Ministarstvu poljoprivrede Srbije, kao i s predstavnicima kompanije Megle, kako bi utvrdio razlog prestanka otkupa mleka od tamnavskih seljaka", rekao je on novinarima i da dodao da očekuje da će problem biti rešen tokom sledeće nedelje.

Džajić je istakao i da isti problem imaju i proizvođači mleka u susednim opštinama. Protest tamnavskih stočara bio je očekivan s obzirom da je ove godine drastično smanjen otkup sirovog mleka, te seljaci zato svakodnevno prosipaju velike količine mleka.

Foto:bigstockphotos.com;haak78


Izvori

beta.rs


Tagovi

Otkup mleka Imlek Megle Aleksandar Jovanović Džajić Aca Marjanović Kvalitet mleka Protest