• Svinjarstvo
  • 08.09.2016. 12:30

"Tenis" najavio ulaganja u Srbiju

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, tokom jednodnevne posete Nemačkoj, sastao sa vlasnikom nemačke mesne industrije "Tenis" Klemensom Tenisom, koji je najavio ulaganja u Srbiju.

Foto: bigstockphoto.com, ChiccoDodiFC
  • 127
  • 6
  • 0

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, tokom jednodnevne posete Nemačkoj, sastao se sa vlasnikom nemačke mesne industrije "Tenis" Klemensom Tenisom, koji je najavio ulaganja u Srbiju. Vučić je nakon sastanka sa nemačkim privrednikom poručio da će prisustvo kompanije "Tenis" u Srbiji promeniti kulturu poslovanja.

Delegaciju Srbije činili su i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i ekonomski savetnik predsednika Vlade Srbije Danilo Cicmil. Poseta je počela obilaskom dvorca u gradu Reda, gde se nalazi sedište "Tenisove" proizvodnje, nakon čega se predsednik Vlade Srbije sastao sa gradonačelnikom Rede Teom Metenborgom.

Projekat "Tenis" započet je u decembru 2014. godine, a 27. aprila 2015. godine potpisan je Memorandum o razumevanju između kompanije "Tenis" i Republike Srbije, koji opisuje projekat ulaganja u Srbiju. U tom dokumentu se navodi da je ta kompanija zainteresovana za izgradnju do 20 tehnološki najsavremenijih farmi svinja u Srbiji, pri čemu će svaka od njih imati kapacitet 2.500 krmača i isporučivaće 65.000 tovljenika godišnje, a investicija po svakoj farmi iznosiće približno 21 milion evra.

Foto: bigstockphoto.com, ChiccoDodiFC


Povezana stočna vrsta

Svinjarstvo

Svinjarstvo

Svinjarstvo predstavlja granu stočarstva kojoj je cilj proizvodnja i snabdevanje tržišta svinjskim mesom i drugim proizvodima. U današnje vreme posebna se pažnja posvećuje... Pročitaj više »

Izvori

Vlada Republike Srbije


Tagovi

Tenis Svinjarstvo Svinje Aleksandar Vučić Stočarstvo Investicije

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fotka br. 1: Gospođa čuvarkuća procvetala :) Fotka br. 2: Ekipa pije kafu da to proslavi. :) P. S. A... Pročitaj celu belešku »