Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mališa
  • 17.05.2018. 18:00

Radenko Jeremić: Nikada nisam imao ovakvog bika!

Radenko Jeremić na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu izlaže trogodišnjeg bika Mališu, koji je težak 1.550 kilograma.

Foto: Vedran Stapić
  • 4.762
  • 497
  • 0

Radenko Jeremić sa Salaša Crnobarski iz opštine Bogatić bavi se stočarstvom, odnosno tovom junadi i pomalo ratarstvom. Ovo mu je druga godina na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, gde izlaže Mališu, koji ima tri godine i mnogo je teži nego što bi u tom uzrastu trebalo da bude. "Ima težinu kao bikovi od sedam, osam godina i to je veliki teret za njega", kaže Radenko. Preciznije, Mališa je dostigao težinu od 1.550 kilograma!

Disko - najteži bik Poljoprivrednog sajma

Ovaj mladi bik ima dobru genetiku, ali do sada nije bio u priplodu. Njegov vlasnik kaže da nikada nije imao ni većeg, ali ni lepšeg bika. Dodaje da nema tajne. Kao tele, Mališa je stigao je iz okoline Svilajnca. "Godišnje kupujem i tovim 120 grla, ali nema takvog. Nikada nisam imao takvog bika!", ističe Jeremić.

Nacionalna izložba stoke 2018

I ove godine se u okviru 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma organizuje Nacionalna izložba stoke, koja će prikazati najbolje primerke iz domaćeg uzgoja. Biće predstavljeno oko 1.600 živih eksponata.  Ove godine posetioci će prvi put imati priliku da vide belgijsko plavo goveče. Bogat program predviđen je za današnji Dan stočara, a podrazumeva i tradicionalni defile stoke na Manježu, kao i aukcija najboljih primeraka domaćeg genofonda. Neće izostati ni Izložba sitnih životinja. Na Manježu su planirana i konjička takmičenja u preponskom jahanju i vožnji zaprega. 

Proglašeni apsolutni šampioni na Nacionalnoj izložbi stoke 2018


Tagovi

Mališa Bik Tovni bik Radenko Jeremić Poljoprivredni sajam Novosadski sajam


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P