Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • STIPS
  • 21.09.2023. 16:30

Raste cena prasadi, tovnih svinja, ali i jagnjadi

Otkupna cena prasadi bila je viša u odnosu na prethodni period u klanicama na području Sremskog regiona, a viša je, takođe, bila i otkupna cena tovnih svinja.

Foto: Depositphoto/budabar
  • 386
  • 69
  • 0

Na stočnoj pijaci u Požarevcu su se tokom protekle sedmice mogla pazariti tovna junad simentalske rase telesne mase do 300 kilograma po dominantnoj ceni od 500 din/kg. Ponuda je bila prosečna kao i obim prodaje, prenosi STIPS. Pored njih zabeležena je prodaja teladi pomenute rase po ceni od 550 din/kg i krava za klanje po dominantnoj ceni od 220 din/kg. 

Najčešća otkupna cena junadi telesne mase preko 480 kilograma iznosila je 330 din/kg, u klanicama na teritoriji Južno-banatskog regiona u sedmici za nama. Nije bilo promena kako otkupne cene tako i obima otkupa tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma u klanicama na području Srednjebanatskog regiona. Dominirao je iznos od 350 din/kg.

Situacija nepromenjena i u klanicama na području Podrinjskog regiona. Klaničari su za otkupljenu tovnu junad telesne mase od 350 do 480 kilograma plaćali 320 din/kg, za tovne bikove telesne mase preko 500 kilograma 350 din/kg, dok je dominantna otkupna cena krava za klenje iznosila 230 din/kg u periodu od 11. do 17. septembra.

Cena prasadi - 450 din/kg

Otkupna cena prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma bila je viša u odnosu na prethodni period u klanicama na području Sremskog regiona, pošto je dominirao iznos od 450 din/kg. Viša je, takođe, bila i otkupna cena tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma, jer je dominirao iznos od 300 din/kg.

Najčešća otkupna cena tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma iznosila je 270 din/kg, kao i prethodne sedmice u klanicama južnobanatskog regiona. Uprkos dobroj ponudi tovnih svinja, telesne mase od 80 do 120 kilograma, na području srednjebanatskog regiona klaničari nisu menjali cene u odnosu na prethodni period, pošto je otkup najčešće obavljan po ceni od 280 din/ kg.

Raste cena jagnjadi

Prema izveštaju reportera STIPS iz Vranja, na pijaci žive stoke, u ovom gradu, došlo je do rasta prodajnih cena jagnjadi u odnosu na prethodni period. Cena je dostigla iznos od dominantnih 450 din/kg. Skuplje su, takođe, bile i ovce, jer je dominirao iznos od 200 din/kg. 

Na pijaci žive stoke u Leskovcu nije bilo značajnijih promena u odnosu na predhodni period, jer su u ponudi bila jagnjad po dominantnoj ceni od 400 din/kg, jarad po ceni od 300 din/ kg, ovce su kupce koštale 150 din/kg, dok je u kategoriji koza dominirao iznos od 120 din/kg. 


Izvori

STIPS


Tagovi

Cena junadi Cena teladi Cena bikova STIPS Cena prasadi Cena tovnih svinja Cena jagnjadi Cena koza Cena ovaca


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Međunarodna izložba sitnih životinja po 38. put održana u Subotici, okupila je ove godine 140 izlagača koji su izložili ukupno preko 1.600 eksponata različitih vrsta životinja iz sekcija kunićara, teraristike, živinara, glubara i ptičara, p... Više [+]