Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saradnja sa Italijom
  • 15.07.2015. 11:00

Razvoj mlečnog ovčarstva

Italijani zainteresovani za uspostavljanje poslovne saradnje i otvaranje proizvodnje svežih, tvrdih i polutvrdih ovčjih sireva na teritoriji Srbije.

Foto: depositphotos.com
  • 104
  • 3
  • 0

Predstavnik italijanske kompanije Toscana Formaggi posetio je Srbiju treći put ove godine, a razlog je uspostavljanje poslovne saradnje i otvaranje proizvodnje svežih, tvrdih i polutvrdih ovčjih sireva na teritoriji Srbije.

Razgovaralo se i sa uzgajivačima ovaca

Predstavnici toskanskih privrednika razgovarali su sa uzgajivačima ovaca u Srbiji o mogućnostima poslovne saradnje u oblasti mlečnog ovčarstva i proizvodnje tradicionalnih ovčijih sireva. Njihova namera je da brend Toscana Formaggi i specijalizovane tehnologije proizvodnje prenesu iz Toskane u Srbiju.

Zainteresovani su da u prvoj fazi samo otkupljuju ovčije mleko, a potom da i proizvodnju sira uspostave u Srbiji.

Radni sastanci organizovani su u Čeneju, Gornjem Milanovcu, u opštini Sjenica. U okviru svoje treće posete Privrednoj komori Srbije, predstavnik italijanske kompanije sastao se sa predstavnicima lokalne samouprave Gornji Milanovac, predstavnicima Pešter Agrar Grupe, kao i sa predstavnicima opštine Svrljig.

Moguće prebacivanje proizvodnje ovčijeg sira u Srbiju

Prepoznata je mogućnost da se naprave sabirni centri u koje bi se dovozilo mleko, termički obrađivalo i odatle izvozilo u Italiju, a na duže staze je planirano da se proizvodnja ovčijeg sira prebaci u Srbiju, odakle bi se kasnije izvozilo na tržište Evropske unije i Ruske Federacije.

Foto: depositphotos.com; baronb


Tagovi

Mlečno ovčarstvo Italija Uzgajivači ovaca Toscana Formaggi Ovčiji sirevi Sabirni centri Izvoz Rusija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u