Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prerada mleka
  • 10.10.2017. 14:15

Sir i kajmak ne menjaju cene

Iako cena mleka i proizvoda od ove namirnice stagnira, Obrovići iz okoline Čačka ne odustaju od proizvodnje, zbog kvaliteta po kome su poznati.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 1.222
  • 34
  • 0

Ljubica Obrović iz čačanskog sela Bečanj zajedno sa suprugom počela je da se bavi proizvodnjom mleka i sira i to silom prilika. Međutim, danas ne mogu da zamisle da se bave nečim drugim.

Poslednje godine su veoma teške, prvenstveno jer cena stagnira. Međutim, izbora nema, kaže Ljubica. Cela njena porodica živi od govedarstva.

"Imamo svojih pet hektara i 15 u zakupu, na kojima uzgajamo hranu za šest muznih krava i šest priplodnih junica. Time se bave sin i muž. Snaja mi pomaže oko mleka", priča Obrovićeva.

Mleko, sir i kajmak prodaju na pijaci u Beogradu, a rasprodaju sve. Još uvek neće podizati cene. Ako budu proširivali proizvodnju, Ljubica kaže da će plasirati mleko mlekari, a već su obezbedili laktofriz.

Više u prilogu:

Foto: Print Screen / YouTube


Tagovi

Ljubica Obrović Bečanj Čačak Sir Mleko Kajmak


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]