Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Govedarstvo i ovčarstvo
  • 28.09.2017. 16:15

Stočarstvo u Žitištu

Porodičnu tradiciju bavljenja stočarstvom, Mirko Trivunović je iz Bosne preneo u Srbiju. Međutim, ono postaje neisplativo.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 544
  • 47
  • 0

Mirko Trivunović je stočarsku proizvodnju iz bosanskog Teslića 1994. godine preneo u Žitište kraj Zrenjanina. Počeo je sa ovčarstvom, a potom nastavio sa mlečnim govedarstvom i svinjarstvom. Danas se svi u porodici ovim bave.

"Imamo 30 muznih krava, kao i junad i telad. Tu su simentalka, crni i crveni holštajn. Od ovaca imamo čistu pramenku. Imao sam oko 400 ovaca, a sada ih držim za svoju dušu, iz ljubavi. Njihovo meso i mleko su lepši nego od drugih ovaca", priča Trivunović.

Kada je reč o kravama, počeli su sa dva grla, a sada ih ima oko 60. Bilo ih je i više, ali se uvek nešto proda, priča ovaj domaćin.

"Posla ima od jutra do sutra, odmaramo samo kada spavamo. Ne bi mi bilo teško, da je to plaćeno dobro. Ali nije. Počevši od veterinara, pa do cene mleka. Trenutna je od 36 do 39 dinara. Somatske ćelije nam obaraju cenu. Slaba je i cena bikova", žali se Trivunović.

Kukuruz, pšenica i detelina su osnova ishrana životinja, a veliki problem je napravila suša.

Više u prilogu:

Foto: Print Screen / YouTube


Tagovi

Mirko Trivunović Teslić Žitište Krave Ovce Svinje


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃