Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poziv za pomoć
  • 05.06.2023. 17:00
  • Prijedor, BiH

Strujni udar pokosio sedam krava, četiri teleta ostala bez majčinog mleka

Zbog nastale štete ugrožena je egzistencija porodice koji su vlasnici uginulih krava. Upozoravamo čitaoce na uznemirujući sadržaj.

Foto: Depositphoto/Mayerberg (ilustracija)
  • 393
  • 131
  • 0

Strujni udar pokosio je protekle subote sedam krava na imanju Rajka Zorića u Rasavcima kod Prijedora u Bosni i Hercegovini. Na farmi ovog domaćina ostala je samo jedna krava i četiri teleta za koje sada ne zna kako da obezbedi mleko.

Ovo komercijalno gazdinstvo broji šest članova, uključujući troje dece i bavi se isključivo proizvodnjom mleka. Zbog nastale štete ugrožena je egzistencija porodice.

"Nula je na bojleru probila u vodu koja je kroz pojilice došla do grla. Bili smo u tom momentu na farmi, vidio sam da nešto nije uredu, to je blaža struja, ali dovoljna da ubije stoku", ispričao je Zorić za Agroklub.

Nula je na bojleru probila u vodu koja je kroz pojilice došla do grla (Udruženje mljekara RS)

Krave su oteljene, dodaje, a kapi mleka sada nema za telad i najneophodnije mu je u ovom trenutku da nabavi kravu, jer jedna koja je preživela ovu nesreću ne može podmiriti potrebe. Grla su bila holštajn i simentalke, a kolika je šteta trenutno ni sam vlasnik ne može da proceni. Posetili su ga, priča nam, iz savetodavne službe, a "Udruženje mljekar RS" pozvalo je sve koji mogu da se uključe u akciju pomoći ovom proizvođaču.

"Najpotrebnija mi je krava sada. I ako dobijem novac, ja ću kravu kupiti, šta da vam kažem", priča nam vidno uznemiren farmer.

Novčana sredstva možete uplatiti na njegov lični račun br: 5550488155933430 (svrha uplate - pomoć Rajku Zoriću"). Zorića za bilo koji vid druge pomoći možete kontaktirati na br tel: 065/752-539.


Tagovi

Strujni udar Krave Farma Rajko Zorić Poljoprivrednik Pomoć


Autorka

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li i vi imate problem sa zelenom povrtnom stenicom koja napada plod i isisava sokove pred berbu, ali i u toku berbe? Štete prave larva i imago i Neka od rešenja su mehaničko sakupljanje ili postavljanje čaše sa vodom. Jedini preparat sa... Više [+]