Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Govedarstvo
  • 06.05.2016. 18:00

"Svoj hleb" zaradio kroz mlekarstvo

Bačko Dobro Polje nekada je bilo poznato po svinjarstvu, a "izguralo" ga je govedarstvo i proizvodnja mleka. Kakva je situacija u toj proizvodnji danas?

  • 522
  • 19
  • 0

Bačko Dobro Polje nekada je bilo poznato kao mesto sa najvećim procentom viskoobrazovanog stanovništva, ali je još poznatije bilo po svinjarstvu, tačnije po stišnjenoj šunki koja se izvozila na američko tržište.

A danas? Danas je situacija potpuno drugačija. Svinjarstvo više nije u fokusu proizvođača ovoga kraja, a zamenili su ga govedarstvo i proizvodnja mleka koji su zadnjih godina uzeli zamah. Ali, ni ovde situacija danas nije blistava.

Željko Kovačević je proizvođač koji je "svoj hleb" zaradio kroz mlekarstvo. On je već četvrta generacija stočara u svojoj porodici, a svaka je generacija pomalo unapređivala proizvodnju, u skladu sa mogućnostima. Proizvodnju zasniva na crvenom holštajnu izuzetne genetike. Od ukupno 30 grla na ovoj farmi 10-ak ih je na muži, a poznati su po tome što ne predaju sveže mleko mlekarama već sve prerađuju i prodaju gotove proizvode i to isključivo na kućnom pragu.

Kakva je situacija u mlekarskom sektoru danas, šta ovaj proizvođač misli o uslovima najma državne zemlje i kakvi su mu planovi po pitanju ove proizvodnje, saznajte u video prilogu koji sledi:


Povezana stočna vrsta

Svinjarstvo

Svinjarstvo

Svinjarstvo predstavlja granu stočarstva kojoj je cilj proizvodnja i snabdevanje tržišta svinjskim mesom i drugim proizvodima. U današnje vreme posebna se pažnja posvećuje... Više [+]

Govedarstvo

Govedarstvo

Govedarstvo, predstavlja najznačajniju granu poljoprivredne proizvodnje. Govedarska proizvodnja uključuje i proizvodnju mesa, to jeste, tovna goveda. Reprodukcija goveda... Više [+]

Tagovi

Proizvodnja mleka Željko Kovačević Holštajn rasa Bačko Dobro Selo Svinjarstvo Govedarstvo


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)