Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cena stoke
  • 15.12.2022. 12:00

Telad 660, prasad 400, jagnjad 390 dinara za kilogram

Viša otkupna cena teladi simentalske rase zabeležena je u klanicama na području Šapca, rast cena tovnih svnja i prasadi u Šumadiji, a jagnjadi u Loznici.

Foto: Lucija Bencarić
  • 1.370
  • 424
  • 0

Protekle je sedmice evidentiran rast otkupne cene teladi simentalske rase telesne mase do 160 kilograma na dominantnih 660 din/kg u klanicama na području Šapca i okolnih mesta. Za raziku od njih niža je bila otkupna cena tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma, pošto je protekle sedmice dominirao iznos od 330 din/kg. Obim ponude i otkupa bili su dosta dobri, izveštaj je biltena Sistema tržišnih informacija poljoprivrede Srbije.

Klaničari sa područja šumadijskog regiona podigli su otkupnu cenu tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma, pošto je dominirao iznos od 250 din/kg. Za razliku od tovne junadi krave za klanje iste rase bile su otkupljivane po nižim cenama u odnosu na prethodni period, pošto je dominirao iznos od 210 din/kg. 

Krmače skuplje

Na pijaci žive stoke u Kragujevcu evidentiran je rast prodajne cene tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma na dominantnih 300 din/kg i pad cene tovnih svinja telesne mase preko 120 kilograma na dominantnih 220 din/kg. U klanicama na području Šumadijskog regiona došlo je do rasta otkupne cene tovnih svinja telesne mase preko 120 kilograma na dominantnih 300 din/kg. 

Skuplji prasići u Pirotu (foto: J. Kuzmić)

Na pijaci žive stoke u Pirotu su se dominantne cene prasadi izjednačila tako da je i kod grla telesne mase do 15 kilograma i kod prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma dominirao iznos od 400 din/kg. Otkupna cena krmača za klanje bila je viša u odnosu na prethodnu sedmicu u klanicama na području Srednjebanatskog regiona. Dominirao je iznos od 200 din/kg. Obim ponud i otkupa bii su dosta slabi. Najčešća otkupna cena prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma izosila je 350 din/kg. 

Koze po ceni od 170 din/kg

Tokom druge sedmice novembra zabeležen je rast otkupne cene jagnjadi u klanicama na području Loznice i okoline. Dominirao je iznos od 390 din/kg. U sedmici za nama je u klanicama na području braničevskog regiona evidentiran rast otkupne cene šilježadi, pošto je dominirao iznos od 190 din/kg.

Skuplje koze u Vranju (foto: Z. Markovinović)

Koze su bile skuplje u odnosu na prethodnu sedmicu na pijaci žive stoke u Vranju, pa su se najčešće mogle pazariti po ceni od 170 din/kg. Klaničari sa područja šumadijskog regiona po nižim su cenama vršili otkup dviski protekle sedmice, jer je dominirao iznos od 150 din/kg. 


Izvori

STIPS


Tagovi

Cene stoke STIPS Cena tovnih svinja Cena prasadi Cena koza Cena kagnjadi Cena teladi Klanice Stočna pijaca


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...