Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tripkovo
  • 09.11.2018. 18:30

Tele ljubičaste boje na Zlatiboru!

Krava Ćetulja Radovana i Ružice Bošković iz Tripkova u opštini Čajetina dobila je neobičnu prinovu - muško tele ljubičaste boje!

Foto: Miljko Radišić
  • 399
  • 70
  • 0

Krava Ćetulja Radovana i Ružice Bošković iz Tripkova u opštini Čajetina dobila je neobičnu prinovu - muško tele ljubičaste boje! Ono je ubrzo postalo prava atrakcija u ovom selu. Mnogi koji su ga videli kažu da neodoljivo podseća na ono iz reklame za Milka čokoladu, piše Zlatiborpress.

Kako kažu domaćini, po  dolasku teleta na svet, primetili su da je nešto drugačije, jer ima svetlo ljubičastu boju, koja je u međuvremenu malo izbledela. Ipak, ovo ih nije previše iznenadilo, jer su ovakav slučaj imali i prošle godine. Tele je Ružičin miljenik. Kaže da je veoma umiljato i da je posebno zanimljivo njihovim unučićima.

Nesvakidašnja boja teleta najverovatnije je rezultat ukrštanja različitih rasa, objašnjava Ivan Gujaničić iz Zlatiborskog Eko agrara: "Prema informacijama koje je dao sadašnji vlasnik grla, ova krava je melez. Ali, ona u sebi poseduje gene montafonske rase, holštan-frizijske i naravno simentalca. Osemenjavanjem ove krave sa semenom simentalske rase dobijen je taj efekat. Tele je ljubičaste boje, ali vremenom će ta boja nestati i tele će dobiti mišiju boju. U svakom slučaju, ovo je nešto što je veoma interesantno i atipično za ovaj kraj".

Tele
Nesvakidašnja boja teleta najverovatnije je rezultat ukrštanja različitih rasa

Osim stočarstvom, Boškovići se bave i ratarstvom, a Radovanova velika ljubav još od detinjstva su i konji bez kojih se, kako kaže, nekada život na selu nije mogao ni zamisliti.


Tagovi

Ljubičasto tele Radovana i Ružica Bošković Tripkovo Ivan Gujaničić


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.