Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj goveda
  • 01.04.2022. 15:00

Tromesečno tele na aukciji dostiglo cenu od 70.300 evra

Žensko tele Talika bilo je najveći favorit na aukciji jer nosi genetiku bika Foremana, koji je jedan od trenutnih bikova broj 1 na nemačkoj top listi.

Foto: Facebook/Rinder Allianz
  • 255
  • 73
  • 0

Na tradicionalnoj aukciji "Sunrise Sale" koja je zbog situacije sa koronom sprovedena putem YouTube live streama, ostvarena je senzacionalna prodaja, na svojim je stranicama objavio organizator, Rinder Alianz, nemačka kompanija za uzgoj goveda sa fokusom na proizvodnju i prodaju sperme, usluge oplodnje i drugo. 

Tele holštajn rase, koje nema puna tri meseca je prodato za neverovatnih 70.300 evra. Prodaja je veliki uspeh za kompaniju za uzgoj goveda Uckermark Agrarprodukte Dedelow GmbH, naglašava organizator. 

Reč je o ženskom teletu Talika P RDC koje je bilo najveći favorit na aukciji jer nosi genetiku bika Foremana, koji je jedan od trenutnih bikova broj 1 na nemačkoj top listi.

Prosečan prihod po grlu je 9.300 evra

Osim Talike, na aukciju su ponuđena 44 mlada goveda najbolje genetike. Drugu najvišu cenu od 35.500 evra dostiglo je tele "Im funny", a treću od 20.600 tele Lima. 

Izuzetna ponuda nije privukla samo ponuđače iz Nemačke, već i iz susednih zemalja poput Danske, Francuske, Španije, Italije, Holandije, Švajcarske, Severne Irske, Austrije i Belgije. U aukciji je učestvovalo 2.300 ljudi širom sveta. 

Prosečan prihod po grlu je bio 9.300 evra što je uvećanje od 1.100 evra u odnosu na prethodnu godinu. 


Tagovi

Aukcija Sunrise Sale Rinder Allianz Genetika Bik Foreman Uzgoj goveda Cena teleta Holštajn rasa


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.