Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ovčarstvo
  • 14.07.2017. 18:00

Turska: 80 ovaca skočilo u provaliju

Pastir koji je čuvao ovce, rekao je da je pokušao da spreči da ovce izvrše samoubistvo skokom sa litice u provaliju, ali je, nažalost, zakasnio.

Foto: Max Avdeev/Flickr
  • 3.309
  • 207
  • 0

Mediji u Turskoj javljaju da je u tamošnjem gradu Muradije 80 ovaca izvršilo masovno samoubistvo skokom sa litice u provaliju. Naime, kako prenosi portal Sputniknews, prvo je jedna ovca skočila u provaliju, a zatim je još 79 ovaca uradilo to isto.

Jedna po jedna ovca skakala s litice

Pastir koji je čuvao ovce, rekao je da je pokušao da spreči tu tragediju, ali je, nažalost, zakasnio. On dodaje da je kao i mnogo puta pre tog kobnog dana izveo sam ovce na ispašu. Ali ovog puta se jedna ovca odvojila od stada, došetala do litice i skočila s nje.

Neuspešan pokušaj sprečavanja tragedije

Ubrzo nakon toga su i sve ostale ovce krenule za njom da skaču u provaliju. Nesrećni čobanin kaže da je učinio sve što je mogao pokušavši da ovcama preseče put, ali čim im je prišao, one su sve skočile. Turski mediji navode i da se odmah nakon ovog nesrećnog slučaja pastir obratio lokalnoj vlasti i zatražio pomoć zbog velikog gubitka.

Izvor: haber7.com; sputniknews.com

Foto: Max Avdeev/Flickr


Povezana stočna vrsta

Ovčarstvo

Ovčarstvo

Ovčarstvo je grana stočarstva koja je izrazito rasprostranjena pa se stoga ovce mogu naći na svim kontinentima osim Antartika. Važnost ovčarstva varira od zemlje do zemlje. Ovce... Više [+]

Tagovi

Ovce Turska Stočarstvo Ovčarstvo Muradije


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić