Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Afrička kuga
  • 24.06.2023. 13:30
  • Srednji Dragaljevac

U selu kod Bjeljine potvrđeno prisustvo afričke kuge kod svinja

Pored svih preduzetih mera Regionalno udruženje svinjogojaca je zatražilo i dodatnu proveru koju je uputilo na adresu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: JumpStory
  • 154
  • 21
  • 0

Prisustvo virusa afričke kuge kod svinja potvrđeno je u jednom porodičnom domaćinstvu u Srednjem Dragaljevcu kod Bijeljine, a kako ističe ministar poljoprivrede Savo Minić, veterinarski inspektori su od jutros na terenu. U međuvremenu se pojavilo još par sumnjivih lokacija, prenosi Tanjug.

Svinjogojci na području Gradiške, Laktaša, Srpca i Prnjavora okupljeni u Regionalno udruženje svinjogojaca zabrinuti su stanjem u Semberiji.

Zabrinuti svinjogojci

Farmer Ranko Sarajlić, koji raspolaže modernim objektima za proizvodnju i tov, kaže da postoje mnogi mehanizmi zaštite i kontrole, prenosi dalje Politika.

Svinjogojci ovog dela Srpske na farmama redovno sprovode mere zaštite jer Resor za pružanje stručnih usluga Područna jedinica Gradiška sa svinjogojcima kontinuirano sprovodi edukaciju od 2019. godine kada je afrička kuga svinja detektovana u Srbiji.

Pored svih preduzetih mera Regionalno udruženje svinjogojaca je zatražilo i dodatnu proveru koju je uputilo na adresu Ministarstva unutrašnjih poslova. Svinjogojci su zabrinuti i zbog mogućnosti da detektovan veći broj žarišta zaustavi započete aktivnosti na uvozu kvalitetnog genetskog materijala u okviru podsticaja kapitalnim investicijama.


Tagovi

Afrička kuga svinja Savo Minić Srednji Dragaljevac Ranko Sarajlić Zabrinuti svinjogojci


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bez ovog predmeta se nekada nije moglo zamisliti ni jedno domaćinstvo.