Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promet životinja
  • 11.12.2015. 15:00

Usaglašavanje veterinarskih sertifikata sa Kosovom

Privredna komora Srbije i Privredna komora Kosova dogovorile su u Briselu dinamiku usaglašavanja veterinarskih sertifikata, kako bi prevazišli tehničke barijere u prometu robe i poslovanju kompanija

Foto: depositphotos.com
  • 57
  • 1
  • 0

Privredna komora Srbije i Privredna komora Kosova dogovorile su u Briselu dinamiku usaglašavanja veterinarskih sertifikata, kako bi prevazišli tehničke barijere u prometu robe i poslovanju kompanija, saopštila je PKS.

Kako je saopšteno, u okviru tehničkog dijaloga koji je održan Evrokomori u Briselu, dogovoreno je da do kraja decembra budu usaglašeni sertifikati koji se odnose na promet živih životinja, do kraja januara 2016. godine za mleko i mlečene proizvode, dok bi do kraja marta naredne godine trebalo da budu implementirani i ostali. Privredne komore, kako se navodi, organizovaće 21. decembra Poslovni forum i bilateralne razgovore privrednika, koji će u PKS okupiti predstavnike kompanija iz različitih sektora privrede sa ciljem uspostavljanja čvršćih privrednih veza kroz jačanje sektorskih i regionalnih mreža.

Glavne teme foruma biće slobodan protok robe i usluga, uklanjanje barijera, unapređenje poslovnog i investicionog okruženja, a razmatraće se mogućnosti zajedničke proizvodnje za treća tržišta, osnivanje konzorcijuma, klastera i drugih oblika povezivanja, učešće u javnim nabavkama i tenderima, realizacija zajedničkih infrastrukturnih i drugih projekata. U saopštenju se dodaje da je evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, podržao aktivnosti dve komore u okviru Berlinskog procesa i da je naveo da je Evropska unija spremna je da podrži takve inicijative, ne samo rečima već i novcem iz IPA fondova.

Foto: depositphotos.com; compuinphoto


Izvori

beta.rs


Tagovi

Veterinarski sertifikati Srbija Kosovo Johanes Han Protok robe Evrokomora Brisel Mleko Promet živih životinja