Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svetsko tržište
  • 06.10.2016. 18:00

Veći izvoz svinjetine iz EU

Najveći porast izvoza na mesečnom nivou postignut je za svinjetinu, sa 1.1 milijarde evra, što odgovara 29 povećanju naspram izvoza ostvarenog u istom periodu prošle godine.

Foto: bigstockphoto.com, agnormark
  • 581
  • 28
  • 0

U dvanaestomesečnom periodu, od avgusta 2015. do jula 2016, izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Evropske unije, dostigao je vrednost veću od 128 milijardi evra, što je za 0,7% više u odnosu na izvoz ostvaren u istom periodu prošle godine.

U julu ove godine realizovan je izvoz poljoprivrednih proizvoda Evropske unije u vrednosti 10,5 milijardi evra, što predsavlja pad u odnosu na visoku vrednost izvoza u julu 2015.

Veći izvoz u azijske i države Severne Afrike

Najveće smanjenje izvoza u julu 2016. je prema Hong Kongu, Rusiji i Alžiru. S druge strane, izvoz u neke azijske (Indija, Kina, Filipini, Vjetman) i severnoafričke (Sudan, Etiopija, Libija) zemlje je porastao u odnosu na isti mesec prošle godine.

Ako se uzmu u obzir mesečne vrednosti, najveći porast postignut je u izvozu svinjetine kada je vrednost izvoza dostigla 1,1 milijardu evra. To je povećanje za 29% u odnosu na izvoz prošle godine.

U julu 2016, uvoz poljoprivrednih proizvoda u Evropsku uniju smanjen je za 940 miliona evra, što je veća vrednost nego izvoza. Tako je ostvareno povećanje u mesečnom trgovanju, od 1,8 milijardi evra u 2015. na 2,1 milijardi evra u julu 2016.

Foto: bigstockphoto.com, agnormark


Izvori

Agri EU


Tagovi

Izvoz Poljoprivredni proizvodi Svinjetina Porast


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.