Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Apel
  • 08.07.2015. 10:30

Apel! Ne paliti vatru u prirodi!

Iz Ministarstva poljoprivrede apeluju na građane da ne pale vatru na otvorenom zbog povećane opasnosti od šumskih požara, a paljenje strnjišta je zabranjeno.

Foto: freedigitalphotos.com
  • 63
  • 1
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine apeluje na sve građane, da tokom boravka u prirodi, i izvođenja radova na poljima, ne pale vatru na otvorenom jer se može proširiti i izazvati šumske požare, čije su štete neprocenjive.

Nastupajući period ekstremno visokih temperatura veoma će pogodovati nastanku šumskih požara, a obzirom da je nastupio i period korišćenja godišnjih odmora i samim tim povećanog prisustva stanovništva u prirodi, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine apeluje na građane da se odgovorno ponašaju pri odlasku u prirodu, i da ne vrše nekontrolisano paljenje vatre na otvorenom prostoru, ukoliko ta mesta nisu za to predviđena (vidno obeležena) i obezbeđena.

Uprava za šume resornog ministarstva naložila je korisnicima šuma koji gazduju državnim šumama da preduzmu pojačane mere na zaštiti šuma od požara u skladu sa planovima zaštite šuma od požara i propisima.

Zabranjeno paljenje strnjišta

Iz Ministarstva podsećaju i da je zakonom zabranjeno paljenje strnjišta, kao i da će šumarsko lovna inspekcija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, obavljati pojačanu kontrolu sprovođenja mera zaštite od požara kako kod korisnika šuma tako i kod korisnika lovišta.

Takođe se pozivaju građani da, ukoliko uoče vatru na otvorenom ili manji požar, o tome odmah obaveste MUP - Sektor za vanredne situacije.

Foto: freedigitalphotos.com


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Šumarstvo Paljenje strnjišta Uprava za šume Apel Šumski požari Štete Ministarstvo poljoprivrede Zaštita šuma

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.