Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prehrana divljači
  • 04.03.2018. 15:00

Bečej: Lopovi kradu hranu za divljač

Lovci u bečejskom lovištu raspoređuju prvoklasnu hranu za divljač, ali do nje pre dolaze lopovi.

  • 191
  • 26
  • 0

Prijatelji divljači u ovim ledenim danima su - lovci. Obilaze teritoriju svakodnevno i raspoređuju hranu. Tako je i u bečejskom lovištu, a za ovaj posao su zaduženi upravnik lovišta Stevan Sekulić i lovočuvar Mile Medić. Iznose samo prvoklasnu hranu za srne, zečeve, fazane i druge ptice, jer kažu da je svaka druga "ubojitija od metka".

"Divljač lakše podnosi nisku temperaturu od gladi. Sada nema izbora i jede sve na šta naiđe. Ako bi pojela kvarnu hranu, to bi je iscrpelo do uginuća. Zato ostavljamo hranu u oko 20 hranilica, koje tokom leta napravimo ili popravljamo postojeće, ali još više u remizama ili bilo kojem rastinju, za njih pogodnom skloništu u ovako surovim prirodnim uslovima", rekao je za Dnevnik  predsednik Lovačkog udruženja Bečej Tamaš Lastovič.

Lopovi stižu pre divljači do hrane

Iznosi se kukuruz u klipu, pšenica, lucerka i grumeni stočne soli. Preciznije, pripremljeno je 12 tona kukuruza, nešto više od šest tona pšenice, 40 bala lucerke, izneto je 250 kilograma soli.  Na ovaj način lovci će obezbediti puno lovište trofejnih srndaća za predstojeći komercijalni lov. Međutim, problem prave lopovi, koji prate trag terenskog vozila i pre divljači pokupe kukuruz i seno.

Foto: Efraimstochter / Pixabay


Izvori

Dnevnik.rs


Tagovi

Bečej Tamaš Lastovič Lov Divljač Hrana Lopovi


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.