• Lov u Boki
  • 21.01.2018. 15:00

Bogat ulov u banatskoj Boki

"Ovo je bio treći lov ove vrste, koji smo organizovali u od početka sezone, ujedno i najuspešniji", rekao je Branislav Arađanski, predsednik LO Gornji Tamiš.

  • 373
  • 19
  • 0

U banatskom selu Boka, u opštini Sečanj, upriličen je grupni lov na divlje svinje i to vrlo uspešan, s obzirom na to da je odstreljeno sedam jedinki - po tri vepra i nazimeta i jedna krmača. Ovaj komercijalni lov organizovalo je lovačko udruženje Gornji Tamiš sa sedištem u Boki, a u njemu je učestvovalo 65 lovaca.

"Ovo je bio treći lov ove vrste, koji smo organizovali u od početka sezone, ujedno i najuspešniji, s obzirom na to da su u prethodna dva lova odstreljena po četiri grla", rekao je predsednik Udruženja, Branislav Arađanski i dodao: "Bilo je još divljih svinja za odstrel, ali smo prekinuli lov, jer vodimo računa o brojnom stanju divljači".

Idealan kraj za divljač

Ovo srednjebanatsko Udruženje gazduje lovištem površine 31.000 hektara i trenutno ima 294 lovaca. U atarima sela Boka, Jarkovac, Neuzina, Konak, Šurjan i Banatska Dubica, ima mnogo pašnjaka, utrina i neobradivih površina, to je ujedno i ruralan kraj, idealan za boravak i opstanak divlje faune. Zato nije slučajno da na teritoriji ovog Udruženja ima i preko 100 grla jelenske divljači, koja tu obitava decenijama, nakon što su se krajem sedamdesetih godina prošlog veka prva grla spustila sa Karpata u srednji Banat.

Tekst i foto: Dušan Knežić


Tagovi

Boka Lov Branislav Arađanski Divlje svinje Jelen