Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita šuma
  • 13.05.2017. 08:30

I vojska brine o šumama

Vojska Srbije, odnosno Ministarstvo odbrane, raspolažu sa više od 8.000 ha šume. Zajedno sa JP "Srbijašume" sagledaće se postojeće stanje i utvrditi mere za unapređenje.

Foto: Bisa
  • 661
  • 38
  • 0

Vojska Srbije, odnosno Ministarstvo odbrane, raspolažu sa više od 8.000 ha šume. One su zastupljene u kasarnama, vojnim ustanovama dohodovnog tipa i na vojnim poligonima. Zbog toga je neopohodna saradnja sa javim preduzećem "Srbijašume".

Predstavnici obe strane složile su se da je neophodno da se definiše pravni okvir za sprovođenje saradnje, koji se odnosni na međusobna prava i obaveze. Tim povodom će se sagledati stanje u šumama i biće predložene neophodne mere za unapređenje.

"Očuvanje šumskih kompleksa je državni interes i od značaja za sve naše građane", rekao je Zoran Đorđević, ministar odbrane.

Foto: Bisa's Serbia / Flickr


Izvori

Vlada Republike Srbije


Tagovi

Vojska Srbije Srbijašume Zoran Đorđević


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!