• Vršačke planine
  • 10.06.2017. 19:00

Intenzivno gajenje divljih svinja

Broj divljih svinja u lovištu "Vršačke planine" je u stagnaciji. Zbog toga je JP "Vojvodinašume" pokrenulo akciju kojom će se to promeniti.

Foto: Vojvodinašume
  • 1.520
  • 163
  • 0

Veći broj divljih svinja u lovištu "Vršačke planine" i njegova stabilizacija postići će se kroz nekoliko mera. Prva je već počela da se sprovodi - ograđivanje dela lovišta. Potom će se raditi na intenzivnom gajenju divljih svinja.

Lovačko imanje

Ograđeni deo biće poligon "Lovačko imanje" za izlov divljih svinja. Biće površine 301,62 ha, a dužina spoljne ograde biće 7,51 km. Planirano je da se radovi završe početkom novembra, a da se matični fon divljih svinja unese u januaru sledeće godine.

Lovište "Vršačke planine" ima površinu od 4.118.32 ha i jedino je brdsko-planinsko lovište, otvorenog tipa, na nadmorskoj visini od 94-641 m/nm, kojim gazduju "Vojvodinašume".

Razvoj lovnog turizma

Cilj je da se na ovaj način unapredi lovno-turistička ponuda ovog lovišta, kao i ŠG "Banati" iz Pančeva, posebno jer je velika zainteresovanost stranih lovaca. U planu je i izgradnja nove lovačke kuće, kao i novo uvođenje jelenske divljači.

Foto: Vojvodinašume


Izvori

Vojvodinašume


Tagovi

Vršačke planine Vojvodinašume Divlje svinje Lov Uzgoj divljih svinja


Autorka

Aleksandra Kekić

Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi