• Divlje svinje
  • 22.08.2019. 14:30
  • Požeško-slavonska, Omanovac

Kuda idu divlje svinje? Pod voz!

Na pruzi Pčelić - Daruvar - Banova Jaruga, odvajanje za Pakrac, nedaleko od Omanovca, putnički voz kojim je upravljao 54-godišnjak naleteo je na veći broj divljih svinja.

Foto: Pixabay/ivabalk
  • 227
  • 17
  • 0

Juče (sreda) oko 20.35 sati, na pruzi Pčelić - Daruvar - Banova Jaruga, odvajanje za Pakrac, nedaleko od Omanovca, putnički voz kojim je upravljao 54-godišnjak naleteo je na veći broj divljih svinja

Divlje su se svinje nakon događaja udaljile u nepoznatom pravcu, dok su na donjem delu voza nastala oštećenja.

Avgust je vreme kada kukuruz ulazi u fazu voštanog zrenja i kao takav je vrlo primamljiv divljim svinjama koje tada čine najviše štete na usevima. A kako ove divlje životinje ne znaju za vozni red niti im pruga predstavlja opasnost ili granicu, ovakve su pojave, zapravo, očekivane. 

Ipak, s obzirom na to da je u Srbiji potvrđena afrička svinjska kuga, divlje svinje osim za useve, predstavljaju i opasnost za sektor svinjogojstva u našoj zemlji. 

Potvrđena afrička svinjska kuga u Srbiji

Podsećamo rezultati analiza referentne laboratorije iz Madrida potvrdili su da se u Srbiji pojavila afrička kuga svinja u okolini Mladenovca, a nadležne službe su preduzele sve preventivne mere za sprečavanje širenja tog virusa, saopšteno je u Ministarstvu poljoprivrede.


Tagovi

Divlje svinje Omanovac Voz


Autorka

Maja Celing Celić

Maja je hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.