Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Apatin
  • 17.12.2017. 19:00

Lov kao porodična tradicija

Ovaj stravstveni lovac je svoju ljubav pretvorio i u hobi - delje držače za trofejne rogove i kljove za ukrasne lovačke zidne satove.

Foto: miguelb / Flickr
  • 555
  • 24
  • 0

Ferenc Hegediš je u svoj prvi lov krenuo - u očevom ruksasku. Ljubav se odmah rodila i traje do danas. Ovaj Apatinac je svoje nasledstvo preneo i na sinove.

Njegova lovačka soba prekrivena je trofejima. Tu su jelenski rogovi, kljove vepra kapitalca, preparirani vuk, medveđa koža, kao i koža prvog šakala odstreljenog u apatinskoj opštini.

"Čovek, kada je lovac, uvek očekuje nešto što bi bilo kruna u njegovoj lovačkoj karijeri. Kolekcija jelenskih rogova je moja uspomena na brojna druženja. To je ono što ostaje iza mene", rekao je Ferenc za RTV.

Od čeke do hobija

Ovaj stravstveni lovac je svoju ljubav pretvorio i u hobi - delje držače za trofejne rogove i kljove za ukrasne lovačke zidne satove.

"Kada sam počinjao da radim lovačke satove, dešavalo se i da se porežem, ali vremenom, uz rad na jednostavnijim predmetima, počeo sam sve više da se interesujem. Sada već ne postoji neki predmet koji ne mogu da napravim, samo mi treba vremena", kaže Hegediš.

Foto: miguelb / Flickr


Izvori

RTV


Tagovi

Ferenc Hegediš Lovac Držači za trofejne rogove Lovački satovi Lovački trofeji


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Božanski cvetovi žutog narcisa.